11 областей іще не готові до пом’якшення карантину, – МОЗ

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило список областей, які не готові до пом’якшення карантину

Станом на 22 травня, в Україні 11 областей не готові перейти до другого етапу зняття карантинних обмежень. Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Так, згідно з розрахунками МОЗ, зараз не готові пом’якшувати обмеження Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Хмельницька, Чернівецька і Закарпатська області, а також Київ та Київська область.

У міністерстві наголошують, що погана епідемічна ситуація у цих регіонах ставить під загрозу відновлення роботи міського та міжміського громадського транспорту.

Готовність до пом’якшення визначається на основі трьох основних критеріїв:

  • інцидентність (загальна кількість нових випадків Covid-19 за останні сім днів на 100 тис. населення) становить менше ніж 12 осіб на 100 тисяч населення;
  • завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком Covid-19, становить менш як 50 відсотків;
  • середня кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та імуноферментного аналізу становить більше ніж 12 на 100 тисяч населення протягом останніх семи днів.

Нагадаємо, з 22 травня до 22 червня в Україні буде діяти так званий «адаптивний» карантин. Це означає, що в разі загострення епідеміологічної ситуації в окремих регіонах, обмежувальні заходи буде посилено саме там, а не по всій країні.

Станом на ранок 22 травня в Україні з початку епідемії виявили 20 148 випадків зараження коронавірусом, з них 6 585 пацієнтів одужали, а 588 — померли. За минулу добу в країні виявили 442 нових випадків хвороби, 358 пацієнтів одужали, а 9 людей померли.

У Тернопільській області станом на ранок 22 травня від початку епідемії виявили 1105 випадків зараження, з них 720 пацієнтів уже одужали, а 23 – померли. За минулу добу в області 7 нових випадків зараження, 42 пацієнтів одужали. Загалом, впродовж останнього тижня на Тернопільщині зберігається тенденція до зменшення кількості заражень коронавірусом.

Читайте також:
Санітарний лікар назвав умови відвідування пляжів у час пандемії коронавірусу

Коментувати

Попередня стаття

Поблизу Тернополя водій вантажівки збив велосипедиста. Потерпілий у реанімації

Наступна стаття

У Тернополі дорослий чоловік побив двох підлітків, які шуміли під вікнами