Івано-Франківщину третій день поспіль заливає водою – є людські жертви (ФОТО, ВІДЕО)

Розмиті дороги, підтоплені житлові будівлі, двоє загиблих людей і один зниклий безвісти – такі результати стихії на Прикарпатті, яка вирує уже третій день поспіль.

Починаючи від неділі, Івано-Франківщина потерпає від негоди. Сильні дощі, які тривали впродовж двох тижнів, спричинили підйом рівнів води у річках та зсуви грунтів.

Як наслідок, розмиті дороги та підтоплені житлові будівлі. Причому кількість підтоплених домогосподарств уже вимірюється сотнями. Не обійшлося і без людських жертв.

У неділю, 21 червня, у селі Дземброня Верховинського району, 72-річна впала з обриву у бурхливу річку і загинула.

Того ж дня у селі Яблуниця Верховинського району водою розмило дорогу, у результаті чого легковий автомобіль зсунувся у річку Білий Черемош та потонув.

У салоні авто перебували двоє людей – 53-річний водій та 50-річна пасажирка. Тіло загиблої жінки наступного дня рятувальники дістали з річки. Водій потонулого авто наразі вважається безвісти зниклим.

У понеділок, 22 червня, стихія поширилися не тільки на Верховинський, а й інші райони Прикарпаття. Водою були затоплені домогосподарства у 12 районах Івано-Франківщини. Був утруднений або заблокований проїзд багатьма автошляхами.

Зокрема, у Верховинському районі поблизу села Красник сталося два зсуви грунту на дорогу місцевого значення. На ділянці дороги протяжністю 2 км заблокованими опинилися близько 30 легкових автомобілів та мікроавтобусів, у яких перебувало близько 200 осіб – як місцевого населення, так і туристів. Того ж дня до вечора дорогу вдалося розблокувати і відновити проїзд.

У вівторок, 23 червня, на Яремчанщині затопило дорогу Н-09 Львів-Івано-Франківськ-Мукачево. Поблизу села Микуличин стався зсув грунту у результаті чого дорогу національного значення фактично затопило, деякий час рух автотранспорту був заблокований.

Наразі на місці стихії працюють дорожні служби та рятувальники.

Голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Віталій Федорів заявив, що за попередніми даними, для відновлення постраждалих об’єктів та територій потрібно близько 400 мільйонів гривень.

Втім, цифра не остаточна, оскільки пік стихії очікують на середу, 24 червня.

Коментувати

Попередня стаття

В аварії на Тернопільщині загинули двоє людей (ФОТО)

Наступна стаття

Рекет на Тернопіллі: з кожної поїздки за кордон у водія буса вимагали по 150 євро