Два дні і додому: новопризначений прокурор Тернопільщини подав у відставку

Нещодавно призначений керівник Тернопільської обласної прокуратури Миколa Петришин подав у відставку.

Сьогодні, 17 вересня, у прес-службі обласної прокуратури підтвердили інформацію про відставку Миколи Петришина, зазначивши, що він подав заяву на звільнення за власним бажанням.

Нагадаємо, у п’ятницю, 11 вересня, Офіс генпрокурора призначив ряд нових керівників обласних прокуратур. Так, військовий прокурор Дарницького гарнізону Микола Петришин був призначений на посаду керівника Тернопільської обласної прокуратури.

А вже у понеділок, 14 вересня, у Тернополі відбулося офіційне представлення нового керівника обласної прокуратури.

Втім, заступник Генерального прокурора Ігор Мустеца, який представляв Миколу Петришина, іще не встиг повернутися до Києва, як у Тернополі уже розгорівся скандал.

Кілька громадських активістів та юристів заявили про бурхливе святкування з приводу призначення на посаду нового прокурора Тернопільської області. Вони повідомили, що у перший же день Петришин влаштував на роботі банкет, на якому примушував підлеглих “клястися йому у вірності” і обіцяти “виконувати будь-які накази”.

Наступного дня Микола Петришин скликав прес-конференцію та спростував усі звинувачення. Він заявив, що ніякого святкування не було.

“Багато кому з місцевих еліт моє призначення не подобається, але я розумію, що буду для них незручним прокурором”. – так Петришин пояснив причину скандалу.

Втім, у середу, 16 вересня, у ЗМІ уже з’явилася інформація про те, шо новопризначеного прокурора Петришина уже звільняють з посади. Втім, офіційного підтвердження цьому не було.

Сьогодні вранці у прес-службі прокуратури Тернопільської області повідомили “Тернополісу”, що Микола Петришин звільнився із займаної посади за власним бажанням.

Коментувати

Попередня стаття

У Чортківському районі шахрайка видурила у пенсіонерки 2000 доларів і 14000 гривень

Наступна стаття

У Бережанському районі п’яний на “Жигулях” врізався у рейсовий автобус. Є травмовані