1700 гривень штрафу: на Тернопільщині суд покарав іще одну маму, донька якої не ходила до школи

Штраф у розмірі 1700 гривень отримала жінка, донька якої пропустила 48 навчальних днів.

У Борщеві працівники поліції склали адміністративний протокол щодо жінки, яка ухилялася від виконання батьківських обов’язків, а саме не забезпечила належного відвідування навчального процесу своєю малолітньою дитиною.

Дівчинка, будучи ученицею 2-го класу одного з навчальних закладів Борщева, у період з 8 жовтня по 20 листопада 2020 року пропустила 48 навчальних днів, що становить 240 уроків. Підтвердженням цьому є довідка, видана адміністрацією навчального закладу.

Перший судовий розгляд цієї справи відбувся іще 8 грудня 2020 року. Тоді у судовому розгляді жінка свою вину визнала частково, пояснила, що дочка не відвідувала заняття, оскільки хворіла. Вказала, що надалі забезпечить належне відвідування уроків дочкою. Жінка просила звільнити її від адміністративної відповідальності у зв`язку зі скрутним матеріальним становищем.

Суд переніс розгляд справи аби дослідити причини прогулів дитиною школи, але на наступне судове засідання жінка уже не з’явилася, хоча була належним чином повідомлена про дату та час його проведення.

Відтак, суд продовжив розгляд справи за відсутності матері дитини.

Доказів про те, що дитина хворіла в період з жовтня по листопад 2020 року матір не надала, хоча за її клопотанням з цього приводу розгляд справи було відкладено.

З акту обстеження умов проживання встановлено, що жінка проживає зі співмешканцем та 4 дітьми – трьома синами та донькою. Сім’я хоч і багатодітна, але умови проживання задовільні.

Іще один важливий момент – 30 вересня 2020 року ця жінка постановою Борщівського районного суду уже притягувалася до адміністративної відповідальності за те ж саме порушення – ухиляння від виконання батьківських обов’язків.

Тоді суд призначив їй покарання у вигляді попередження. Але, схоже, висновків із цього покарання жінка не зробила…

Тож 15 січня цього року суддя Борщівського районного суду Зушман Г. І. постановила визнати матір дівчинки винною у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч.2 ст.184 КУпАП та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1700 гривень.

Враховуючи матеріальне становище сім’ї, суддя звільнила порушницю від сплати судового збору, який передбачений у розмірі 454 гривні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у Заліщицькому районі суд покарав матір, дочка якої 40 днів не ходила до школи – за прогули доньки-дев’ятикласниці матір отримала попередження, а також має сплатити судовий збір у розмірі 450 гривень.

Коментувати

Попередня стаття

На Тернопільщині власник кав’ярні за порушення карантину отримав 17000 гривень штрафу

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 2 лютого