Кінець епохи Василя Деревляного: голова Тернопільської “Батьківщини” пішов з посади

Василь Деревляний пішов з посади голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина»

Після 20-тирічного головування Василь Деревляний сьогодні, 6 лютого, склав свої повноваження керівника Тернопільської обласної партійної організації ВО «Батьківщина».

Про це інформує прес-служба обласного осередку “Батьківщини”.

Подякувати Василеві Тимофійовичу за роки праці та боротьби сьогодні зібралися партійці місцевих організації та представники вищого партійного складу.

Народний депутат, член політради партії Сергій Соболєв підкреслив усі заслуги Василя Деревляного, наголосив на його порядності, принциповості, людяності, вірності засадам партійності та державності, беззаперечному патріотизмі. Від лідера партії Юлії Тимошенко Сергій Соболєв передав щирі слова вдячності та підтримки, а також подарунки: іменний годинник та подяку за роки відданої роботи та боротьби.

Партійці теж підтримали словами вдячності Василя Тимофійовича… пригадали буремні часи боротьби з провладними антиукраїнськими режимами Кучми, Януковича, революцій та важкі часи ув’язнення лідера, політичних переслідувань, тиску…

Напередодні Василь Деревляний звернувся до громадськості на своїй сторінці у соцмережі:

“Шановні однопартійці! Шановні жителі області! Шановні друзі! Ось і настав той час… Я особисто прийняв рішення 25 листопада 2020 року написати заяву щодо моєї відставки з голови Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина». Свою відставку я погодив з вищим керівництвом партії.

Я залишаюся в партії, в бюро обласної організації і буду відстоювати, як депутат Тернопільської обласної ради, інтереси України та громади області”. – повідомив Василь Деревляний.

Довідково:

Василь Деревляний народився 23 серпня 1962 року в селі Білоскірка Тернопільського району Тернопільської області, в селянській родині.

З січня 2003 року голова Тернопільської обласної організації партії “ВО “Батьківщина”.

З серпня 1989 року Василь Деревляний активно включився в національно-визвольну боротьбу, вступивши в Українську Гельсинську Спілку, на основі якої в 1990 році була утворена Українська Республіканська партія. Першим в Тернополі у січні 1990 року підняв червоно-чорний прапор боротьби українських націоналістів. Організував та очолював багато акцій в боротьбі за українську незалежність: маніфестації в Києві, поїздки під Верховну Раду, агітаційні поїздки в Дніпропетровськ та Донецьк напередодні референдуму, політичні акції на Тернопільщині.

В 1992 році був одним з ініціаторів створення Української Консервативної Республіканської партії.

За участь в акціях протесту проти існуючої антиукраїнської влади проти Василя Деревялного двічі відкривалися кримінальні справи: перша в 1989 році (за участь у маніфестації 23 серпня), друга – в 1997 році за участь в акції протесту 26 червня проти переслідувань владою націоналістів (по цій справі був засуджений Львівським обласним судом на півтора року умовно, судимість знята).

З 1998 по 2002 рік депутат Тернопільської районної ради.

З грудня 2000 року по липень 2001 року – координатор обласного Громадянського комітету Тернопільщини “За Україну без Кучми”, відповідальний за проведення акції “Повстань, Україно!” (вересень 2002 – квітень 2003 року) в Тернопільській області, був учасником акцій у Києві.

З 9 грудня 2001 року після об’єднання УКРП з партією “ВО”Батьківщина”, член партії “ВО”Батьківщина”. В 2003, 2005, 2007, 2010 роках обирався головою ТОО партії “ВО”Батьківщина”.

В 2005 році закінчив Юридичний інститут Тернопільського економічного університету по спеціальності правознавство.

З 2002 по 2006 рік – депутат Тернопільської обласної ради, керівник фракції “Батьківщина”, член президії обласної ради.

У 2006 р. та 2007 р. обраний народним депутатом України за виборчим списком Блоку Юлії Тимошенко. Член комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності.

2010 року під час дванадцятої звітно-виборчої конференції Василя Тимофійовича Деревляного обрано головою Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина».

2012 року під час виборів до Верховної Ради України обраний народним депутатом України за списками партії ВО «Батьківщина». Член Політради партії ВО «Батьківщина».

У листопаді 2015 року після виборів до органів місцевого самоврядування, був обраний новим депутатським корпусом на посаду першого заступника голови Тернопільської обласної ради.

З січня 2021 року – директор Тернопільського КХП Української зернової корпорації.

Коментувати

Попередня стаття

Турки виграли мільярдний тендер на ремонт дороги Бережани-Тернопіль

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 7 лютого