У Козівському районі п’яний водій скоїв ДТП і суд не встиг його оштрафувати

Козівський районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля “Шкода Фабія”, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, 5 листопада 2020 року ввечері о 19.20 у селищі Козлів водій легкового автомобіля “Шкода Фабія” не дотримався безпечного бокового інтервалу і допустив зіткнення із зустрічним автомобілем “ВАЗ 2107”.

Внаслідок зіткнення обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Водій, який спричинив ДТП, з місця події втік. Втім, недалеко…

Уже через 40 хвилин, а саме о 20.00, водій “Шкоди” уже спілкувався з працівниками поліції і у нього були явно виражені ознаки алкогольного сп’яніння.

Від огляду на стан сп’яніння за допомогою газоаналізатора “Драгер” на місці зупинки винуватець аварії відмовився у присутності двох свідків. Також відмовився і проїхати для огляду у найближчий медичний заклад.

Вказаними діями водій “Шкоди” порушив вимоги п.2.5 Правил дорожнього руху і його дії кваліфіковано за ч.1 ст.130 КУпАП.

У підсумку на нього склали три адміністративних протоколи – за ст. 124 КУпАП (аварія з матеріальними збитками або з незначними тілесними ушкодженнями), ст. 124-4 КУпАП (втеча з місця ДТП) і ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

За вчинені порушення водієві загрожував штраф у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Своєї невинуватості водій “Шкоди” у судовому засіданні навіть і не пробував оскаржувати. Все виявилося значно простіше.

Факт порушень було зафіксовано 5 листопада, а Козівський районний суд розглянув дану справу 26 лютого, тобто більш ніж через 90 днів з часу вчинення порушення.

Відтак, суддя Козівського районного суду Гриновець О. Б. постановила провадження у справі за ч.1 ст. 130, ст.122-4, ст.124 КУпАП закрити у зв’язку із закінченням строків давності вчиненого порушення.

Нагадаємо, 12 березня Президент України Володимир Зеленський підписав раніше прийнятий Верховною Радою закон, який передбачає посилення відповідальності за порушення правил дорожнього руху.

Даний закон передбачає підвищення штрафів за ряд порушень ПДР, в тому числі і за нетверезе водіння.

Окрім штрафів іще одна важлива зміна – термін давності у притягненні до відповідальності порушників за ст. 130 КУпАП збільшено від 3 місяців до 1 року. Таким чином, відтепер любителям їздити “під мухою” уникати відповідальності “у зв’язку із закінченням строків давності” буде значно складніше.

Читайте також:
Володимир Зеленський підписав закон про підвищення штрафів за водіння в нетверезому стані

Коментувати

Попередня стаття

Вивчення ПДР: найкраща підготовка до складання іспитів онлайн

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 14 березня