Булінг щодо трьох вчителів: суд покарав маму учня Золотниківської школи

Теребовлянський районний суд призначив покарання для жінки, син якої вчиняв булінг щодо трьох вчителів Золотниківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Як вбачається із матеріалів справи, учень Золотниківської ЗОШ вчиняв психологічний булінг відносно вчителя алгебри та геометрії – на уроках поводився зверхньо, на зауваження не реагував, виражався нецензурно. Причому така поведінка впродовж І семестру була неодноразовою.

Окрім того цей же учень неодноразово вчиняв психологічний булінг щодо вчителя фізкультури, класного керівника – під час уроків вигукував нецензурні слова, поводився зверхньо, на зауваження вчителя не реагував або реагував нецензурною лайкою. Така поведінка була систематичною щодо вчителя фізкультури у І семестрі навчального року.

Також цей же учень вчиняв психологічний булінг стосовно вчителя біології, демонструючи зверхню поведінку та ігноруючи зауваження педагога.

За всіма трьома фактами працівники поліції склали адміністративні протоколи.

До відповідальності притягнули маму школяра за ч. 3 ст. 173-4 КУпАП  (булінг, цькування учасника освітнього процесу) та ст. 184 КУпАП (невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей).

У судовому засіданні матір школяра пояснила, що факти, викладені в адміністративних протоколах, дійсно мали місце і наразі вона постійно проводить з сином бесіди щодо його поведінки.

Дослідивши матеріали справи, Теребовлянський районний суд 13 квітня постановив матір школяра визнати винною у вчиненні адміністративних порушень, передбачених за ч. 3 ст. 173-4 та ст. 184 КУпАП і призначив їй покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Окрім цього жінка в дохід держави має сплатити 454 гривні судового збору.

Нагадаємо, у Тернопільській області перший випадок булінгу щодо вчителя восени минулого року був зафіксований на Лановеччині. Тоді за цькування вчителя української мови матір школяра також отримала 850 гривень штрафу.

Читайте також:
Булінг проти однокласниці: на Тернопільщині матір нечемної учениці отримала штраф

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 22 квітня

Наступна стаття

У парку “Топільче” житель Закарпаття пограбував тернополянина: відібрав 12000 гривень