У Теребовлі водій за два місяці двічі попався у стані сп’яніння. Що вирішив суд?

Теребовлянський районний суд призначив покарання для водія, який повторно впродовж року керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення працівники поліції зафіксували 9 березня цього року у місті Теребовля.

Близько 15.30 на вулиці Шевченка правоохоронці зупинили водія легкового автомобіля “Форд Фієста”, який перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння на місці зупинки водій відмовився у присутності двох свідків. Також відмовився і від проходження огляду у найближчому медичному закладі.

Отож, на кермувальника склали адміністративний протокол за ч. 2 ст. 130 КУпАП (повторне впродовж року керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Як зазначається у матеріалах справи, 19 січня цього року цей же водій “Форда” попався поліцейським у стані алкогольного сп’яніння і отримав адмінпротокол за ч. 1 ст. 130 КупАП.

3 лютого цього року суд виніс постанову, згідно з якою водія визнано винним у нетверезому кермуванні і призначено йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 10200 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Цікаво, що тоді у судовому засіданні водій повністю визнав свою провину і щиро розкаявся у вчиненому. Єдине, що просив водій, це надати йому відстрочку у сплаті штрафу, оскільки він зараз не працює і перебуває у скрутному матеріальному становищі.

Теребовлянський суд пішов йому назустріч і відтермінував сплату штрафу на пів року – до 3 серпня.

Втім, довго цей горе-водій не протримався. Щирого каяття вистачало трохи більше, ніж на місяць після першого рішення суду.

Чоловік не тільки сів за кермо, будучи позбавленим права керування транспортними засобами, але й зробив це знову у стані алкогольного сп’яніння і отримав уже другий в цьому році протокол за ст. 130.

У судове засідання, яке відбулося 15 квітня, водій автомобіля “Форд Фієста” не з’явився, причини неявки не повідомив, хоча про час, дату та місце розгляду справи був належним чином повідомлений.

Тому, на підставі ст. 268 КУпАП, справа була розглянута у відсутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності.

Дослідивши матеріали справи, суддя Теребовлянського районного суду Ірина Марціцка постановила визнати водія автомобіля “Форд Фієста” винним у вчиненні порушення передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП та призначила йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 20400 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має сплатити в дохід держави 454 гривні судового збору.

Оскільки подія мала місце іще до вступу в дію закону про посилення відповідальності за порушення ПДР, тому водій отримав 20400 гривень штрафу.

Зараз за таке порушення уже передбачено штраф у розмірі 34000 грн, з позбавленням права керування транспортним засобами терміном на 3 роки і з можливим оплатним вилученням транспортного засобу.

Читайте також:
У Теребовлі за новим законом покарали першого водія: попався трішечки п’яний тракторист

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі провели зйомки відомого пісенного шоу (ФОТО)

Наступна стаття

Ловля фидером в комфортных условиях