У Козові винуватець смертельної аварії отримав умовне покарання

ДТП, село Дибще, новини Тернопільщини

Козівський районний суд призначив покарання для водія легкового автомобіля, який скоїв аварію із летальним наслідком.

Як вбачається із матеріалів справи, дорожньо-транспортна пригода зі смертельним наслідком трапилася 17 липня 2019 року на 105-му кілометрів дороги Стрий-Тернопіль – це поблизу села Дибще Козівського району.

Водій легкового автомобіля SKODA Superb, рухаючись в напрямку м. Стрий не обрав безпечної швидкості руху, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення із рейсовим автобусом, який курсував за маршрутом Бережани-Тернопіль.

Внаслідок ДТП 46-річна пасажирка легкового автомобіля від отриманих травм загинула на місці події.

Іще двоє осіб, 8-річна пасажирка легкового авто (донька загиблої жінки – ред.) та водій автобуса, отримали тілесні ушкодження середньої тяжкості.

На момент зіткнення в автобусі перебувало 10 пасажирів, але вони не постраждали.

За фактом ДТП щодо водія “Шкоди” порушили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили смерть потерпілого або тяжке тілесне ушкодження).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 3 до 8 років з позбавленням права керуванням транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчинені кримінального правопорушення визнав повністю, просив не застосовувати щодо нього реальну міру покарання. Водій зазначив, що розуміє біль втрати, якої завдав потерпілим, співчуває сім’ї загиблої та просив вибачення.

Чоловік загиблої жінки в судовому засіданні підтвердив щирість каяття обвинуваченого, зазначив що шкода завдана обвинуваченим, йому відшкодована у повному обсязі, претензій до нього не має, а дружини вже не повернути.

Потерпілий водій автобуса просив відшкодувати завдану йому матеріальну шкоду, оскільки така наразі  невідшкодована. При призначенні покарання обвинуваченому водій автобуса заявив, що покладається на думку суду.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд 17 червня 2021 року ухвалив водія легкового автомобіля SKODA Superb визнати винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 КК України та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами строком 3 роки.

На підставі ст.75 КК України суд звільнив водія “Шкоди” від відбування основного покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком на 3 роки, якщо він протягом визначеного іспитового строку не вчинить нового злочину і виконає покладені на нього обов`язки.

Також суд постановив частково задовольнити цивільний позов потерпілого водія автобуса до водія “Шкоди” – на користь водія автобуса зі страхової компанії буде стягнуто 95 400 гривень.

Вирок може бути оскаржено сторонами до Тернопільського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Козові судили жінку, яка посіяла на городі занадто багато маку

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Теребовлі: що пропонують у червні та скільки готові платити

Наступна стаття

На Гусятинщині перекинувся автомобіль. Двоє дівчат травмовано (ФОТО)