Водій, який у Бережанах після ДТП вживав алкоголь, отримав 34000 гривень штрафу

алкотестер, драгер

Козівський районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який після скоєння дорожньо-транспортної пригоди вживав алкогольні напої.

Як вбачається із матеріалів справи, 30 квітня цього року у місті Бережани на вул. Лепких водія легкового автомобіля “ВАЗ 210994”, рухаючись заднім ходом, проявив неуважність та допустив зіткнення з припаркованим на узбіччі автомобілем марки “Рено Кліо”.

У результаті автопригоди обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження з матеріальними збитками.

Будучи причетним до ДТП, водій ВАЗу покинув місце події, а за кілька хвилин після автопригоди вживав алкоголь, а саме пиво “Микулинецьке”.

Опісля цього у медичному закладі проводився огляд на стан сп’яніння. Результат – 1,7 проміле, що у 8 разів вище допустимої норми.

Відтак, на порушника склали відразу три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця автопригоди) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після того як автомобіль був зупинений на вимогу поліцейського).

Оскільки пошкоджений автомобіль “Рено Кліо” належить судді Бережанського районного суду, тому для уникнення конфлікту інтересів, справу направили на розгляд у Козівський районний суд.

Дослідивши матеріали справи, Козівський районний суд 29 червня постановив водія автомобіля “ВАЗ 210994” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124, ст. 122-4 і ч. 4 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Окрім цього порушник має також сплатити 454 гривні судового збору.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Нагадаємо, за вживання алкогольних напоїв після ДТП або після того як автомобіль був зупинений на вимогу поліцейського передбачений штраф, удвічі більший, ніж за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Бучачі винуватець ДТП отримав два штрафи по 17000 гривень: за п’янку і за хабар

Коментувати

Попередня стаття

У Чортківському районі у результаті ДТП загинув 21-річний юнак

Наступна стаття

День на Євро – 3 липня: результати, анонси і прогнози букмекерів