Хабар плюс п’янка за кермом: водієві з Новосілки загрожує два великих штрафи

поліція, адмінпротокол

Хабарем чоловік намагався вирішити питання щодо непритягнення його до адміністративної відповідальності за керування транспортом у нетверезому стані.

На лінію 102 надійшло повідомлення від поліцейського сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №5 у місті Підволочиськ про те, що житель села Новосілка Скалатської громади пропонує 3000 гривень за непритягнення його до адміністративної відповідальності.

З’ясувалося, чоловіка поліцейські зупинили через технічні несправності автомобіля, проте під час спілкування від водія було чути різкий запах алкоголю.  Факт пропозиції неправомірної вигоди задокументувала слідчо-оперативна група.

Про це сьогодні, 12 липня, інформують у прес-службі Головного управління Національної поліції у Тернопільській області.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 (пропозиція неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Адміністративну відповідальність за перебування за кермом у нетверезому стані чоловік також понесе згідно санкцій статті 130 КУпАП.

Якщо провину водія буде доведено у суді, то за спробу дати хабаря йому загрожує штраф у розмірі від 8500 до 12750 гривень і за керування автомобілем у нетверезому стані йому загрожує штраф у розмірі 17000 гривень, за умови що це перше його таке порушення впродовж року.

Читайте також:
На Теребовлянщині п’яний водій мотоблоку таки отримав 34000 гривень штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Збірна Італії — чемпіон Європи!

Наступна стаття

На Борщівщині п’яний чоловік погрожував підірвати 450 грамів тротилу