У Козові п’яний водій скоїв ДТП і отримав 17000 гривень штрафу

1,93 проміле, п'яний водій

Козівський районний суд призначив покарання для водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, 20 червня на 118-му кілометрі автодороги М12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький (це біля Козови – ред.) трапилася дорожньо-транспортна пригода.

Близько 11.30, водій автомобіля ВАЗ-21061 не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем марки “Опель”.

У результаті аварії обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. На щастя, обійшлося без травмованих. Але з’ясувалося, що винуватець автопригоди перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Результат огляду на стан сп’яніння – 1,93 проміле, що майже у 10 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвели до дорожньо-транспортної пригоди) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Чоловік, на якого склали адмінпротоколи, провину свою визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому.

Дослідивши матеріали справи Козівський районний суд постановив водія автомобіля “ВАЗ 21061” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 КУпАП і ч. 1 ст. 130 КУпАП та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Андрій ЗІНЧУК

Читайте також:
У Бучачі власник автомобіля зумів уникнути штрафу за п’яне ДТП

Коментувати

Попередня стаття

Обдаровані випускники Тернополя отримають від мерії десятки тисяч гривень премії

Наступна стаття

Як зекономити на автоаксесуарах? Розповідає магазин автотоварів LIDO.ua