У Чорткові судили водія, який після п’яної їзди приніс у поліцію 1000 доларів хабаря

хабар, долари

Чортківський районний суд призначив покарання для водія, який попався за кермом у стані алкогольного сп’яніння і пропонував поліцейським хабар у розмірі 1000 доларів.

Як вбачається із матеріалів справи, 27 червня цього року чоловік прийшов у Чортківський райвідділ поліції і у кімнаті прийому громадян запропонував поліцейському неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США.

Гроші призначалися за те, щоб працівники патрульної поліції не складав протокол і не притягнув чоловіка, жителя Гусятинщини, до відповідальності за ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Поліцейський відмовився від отримання хабаря і щодо водія відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримінального Кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди) службовій особі.

Під час досудового слідства водій визнав свою провину та уклав угоду з прокурором про визнання своєї винуватості.

Чортківський районний суд 23 липня затвердив цю угоду, визнав водія винуватим у вчиненні кримінального порушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 ККУ та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень.

Що стосується адміністративного порушення, передбаченого ч. 2 ст. 130 КУпАП, то розгляд цієї справи заплановано на третю декаду серпня.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
У Тернополі судили “валютчика”, який продав 1000 фальшивих доларів

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Гусятині: свіжі вакансії за серпень

Наступна стаття

Афганістан: що там відбувається, і якими є ризики для України?