Через сусіда житель Бережан на власному подвір’ї отримав протокол за п’яну їзду

поліція, адмінпротокол

Бережанський районний суд розглянув справу щодо водія автомобіля, стосовно якого поліцейські склали протокол за нетверезе кермування.

Як зазначається в адміністративному протоколі, випадок трапився 27 травня цього року у місті Бережани. На вулиці Крушельницької водій автомобіля “ВАЗ-2107” перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.

Від проходження огляду на стан сп’яніння чоловік відмовився у встановленому законом порядку, за що передбачена адміністративна відповідальність.

На власника авто склали протокол за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами і стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді у штрафу розмірі 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами термін на 1 рік.

Втім, водій у судовому засіданні не визнав своєї провини і зумів переконати суддів у своїй невинуватості.

Чоловік пояснив, що обставини, викладені у протоколі, не відповідають дійсності. За словами власника “Жигулів”, того дня його сусід поскаржився у поліцію – повідомив, що той нібито керував автомобілем “ВАЗ 2107” у стані алкогольного сп’яніння.

Водій пояснив, що 27 травня ремонтував автомобіль. Після ремонту справді виїжджав на своєму авто для проведення тестового проїзду, але на той час був тверезим.

Працівники поліції, за словами водія, приїхали лише тоді, коли той уже повечеряв з товаришем, який допомагав ремонтувати авто, і за вечерею вони випили спиртного. На час прибуття поліцейських автомобіль вже тривалий час перебував у гаражі.

Дослідивши матеріали справи та перевіривши доводи водія, суд прийшов до висновку що справа підлягає до закриття у зв’язку з відсутністю складу адміністративного порушення.

Відтак, Бережанський районний суд постановив адміністративну справу щодо водія “ВАЗ 2107” за ч. 1 ст. 130 КУпАП закрити у зв’язку з відсутністю складу порушення.

Рішення суду уже набрало законної сили.

Читайте також:
3,4 проміле – на Бережанщині спіймали і покарали дуже п’яного водія

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Ланівцях: свіжі вакансії за серпень

Наступна стаття

Робота у Монастириськах: що пропонують у серпні та скільки готові платити