У Ланівцях за п’янку після ДТП водій отримав 34000 гривень штрафу

поліція, Тернопільщина

Лановецький районний суд призначив покарання для водія автомобіля, який вживав алкоголь після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 1 травня цього року у місті Ланівці – вранці, близько 07.30, на вулиці Колгоспній водій легкового автомобіля “ВАЗ 2108” не вибрав безпечної швидкості руху та здійснив наїзд на огорожу.

У результаті аварії обійшлося без травмованих, але було пошкоджено автомобіль та огорожу.

Водій з місця події втік. Згодом його розшукали правоохоронці. Кермувальник перебував з явними ознаками алкогольного сп’яніння, але від проходження огляду на стан сп’яніння відмовився у присутності двох свідків. Пояснив, що вживав алкогольні напої уже після скоєння ДТП.

Відтак, на порушника склали одразу три адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до ДТП), за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні водій свою провину визнав.

Тож Лановецький районний суд, дослідивши матеріали справи, постановив провадження за ст. 124 і ст. 122-4 КУпАП закрити у зв’язку із закінченням строків притягнення до відповідальності за адмінпорушення.

І водночас суд постановив водія автомобіля ВАЗ-2108 визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 4 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Нагадаємо, відповідно до діючого законодавства, до адміністративної відповідальності можна притягнути не пізніше, ніж за 90 днів з часу виявлення порушення.

Але за порушення передбачені ст. 130 КУпАП термін давності тепер становить 1 рік.

Наразі водій ВАЗу намагається оскаржити постанову Лановецького районного суду про штраф на 34000 грн в Апеляційному суді Тернопільської області.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
За п’яну їзду водій з Лановеччини отримав 51000 грн. штрафу і конфіскацію скутера

Коментувати

Попередня стаття

Визначено переможця аукціону на ремонт дороги Швайківці – Залісся

Наступна стаття

Житель Кременеччини побив і пограбував 82-річного чоловіка