Житель Теребовлянщини, який хуліганові підпалив мотоцикл, отримав умовний термін

мотоцикл, пожежа

На Теребовлянщині чоловік посварився з хлопцем  та підпалив мотоцикл, на якому той був. Внаслідок цього конфлікту палій отримав судимість.

Про це йдеться у вироку Теребовлянського райсуду від 8 вересня 2021 року. Як пише тут, інцидент стався 15 травня близько 22-ї години у селі Ладичин Микулинецької громади. Фігурант справи посварився з мотоциклістом біля своєї хати.

І коли мотоцикліст разом із своїм неповнолітнім знайомим, який був біля мотоцикла, покинули територію, взяв запальничку і підпалив розлитий з баку бензин. Причому, як виявилось згодом, мотоцикл був у власності неповнолітнього. Таким чином, фігурант цієї справи вчинив правопорушення за ч.2 ст. 194 КК, тобто пошкодження чужого  майна, вчиненого шляхом підпалу.

Надалі, 8 вересня обвинувачений пішов на угоду з прокуратурою, яку суд того ж дня і затвердив. Він визнав чоловіка винуватим у підпалі і присудив узгоджене сторонами покарання. Йдеться про три роки тюрми, звільненні від них на підставі ст.75 КК та призначенні року іспитового строку. Розпорядився суд і щодо речових доказів у справі: власнику сказав повернути мотоцикл, а фігуранту – одяг і ту саму запальничку.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

До слова, як повідомляла раніше поліція, чоловіки конфліктували неодноразово – 30-річний житель Ладичина звертав увагу молодшому односельчанину через гучну їзду сільською вулицею. Одна молодик на численні зауваження не реагував.

Світлана ГРИВАС

Читайте також:
Водій вантажівки, який у Тернополі переїхав на смерть жінку, отримав два роки умовно

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 27 вересня

Наступна стаття

Реальность победы на ставках матча по КС ГО