Водій, який у Кровінці заїхав в огорожу і втік з місця ДТП, отримав усне зауваження

село Кровінка

Теребовлянський районний суд призначив покарання, для водія автомобіля, який скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 11 вересня цього року у селі Кровінка, що поблизу Теребовлі. Вранці, близько 05.40, водій автомобіля “Фіат Скудо” не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та допустив з’їзд на узбіччя. Це в свою чергу призвело до перекидання транспортного засобу та пошкодження металевої огорожі приватного обійстя.

Внаслідок ДТП транспортний засіб отримав механічні ушкодження. Будучи учасником дорожньо-транспортної пригоди, водій залишив місце події.

Відтак, на нього поліцейські згодом склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що призвело до дорожньо-транспортної пригоди), і за ст. 122-4 КУпАП (залишення місця ДТП).

У таких випадках покарання призначається за більш значиме порушення, а це втеча з місця аварії.

І за таке порушення зараз передбачене покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 гривень або позбавлення права керування транспортними засобами терміном від 1 до 2 років або адмінарешт на термін від 10 до 15 діб.

У судовому засіданні водій свою провину визнав та щиро розкаявся у вчиненому. Також повідомив, що повністю відшкодував збитки потерпілій за пошкоджену огорожу.

Розглянувши матеріали справи, Теребовлянський районний суд постановив визнати водія винним у вчиненні зазначених порушень і на підставі ст. 22 КУпАП обмежитися усним зауваженням.

Своє рішення суд мотивував тим, що збитки потерпілій повністю відшкодовані.

Термін апеляційного оскарження уже минув і 18 жовтня постанова Теребовлянського районного суду набрала законної сили.

Стаття 22 КУпАП передбачає, що при вчиненні малозначимого порушення суд може звільнити порушника від адміністративної відповідальності і обмежитися усним зауваженням.

Добровільне відшкодування збитків потерпілій – це добре, але якесь дивне трактування малозначимого порушення.

Якщо втеча з місця ДТП для Теребовлянського районного суду – це малозначиме порушення, то чому тоді водіїв штрафують на 510 гривень за непристебнутий ремінь безпеки?..

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Заліщиках п’яний водій не зумів втекти від поліції, але таки втік від штрафу

Коментувати

Попередня стаття

У Кременці за 10 мільйонів відремонтують вулицю Льотчиків Визволителів

Наступна стаття

На Шумщині п’яний водій заснув за кермом, виїхав на зустрічну і скоїв ДТП