У Почаєві п’яний водій скоїв ДТП і нічого йому за це не було

алкотестер, драгер

На Кременеччині не змогли притягнути до відповідальності водія, який у стані алкогольного сп’яніння скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів судової справи, випадок трапився 29 вересня цього року у місті Почаїв. Близько 11.50 на вулиці Липовій водій автомобіля “ЗАЗ Славута”  не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та з’їхав з проїжджої частини дороги і допустив зіткнення з деревом.

У результаті ДТП автомобіль отримав механічні ушкодження, а водій – розбив собі голову. Кермувальника спочатку госпіталізували у лікарню, де надали йому медичну допомогу. Опісля цього чоловік пішов у поліцію, там продув алкотестер. Результат огляду на стан сп’яніння – 1,29 проміле, при допустимих 0,2 проміле.

Враховуючи пояснення кермувальника, на нього поліцейські склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (скоєння ДТП) і за ч. 4 чт. 130 КУпАП (вживання алкоголю після дорожньо-транспортної пригоди до проведення огляду на стан сп’яніння).

За скоєне порушникові загрожував штраф у розмірі 34000 гривень та позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Однак, у суді чоловік своєї провини не визнав і розповів дещо іншу історію, ніж у поліції.

Чоловік зізнався, що справді того дня керував автомобілем марки “Славута”. Пояснив, що після нічної зміни їхав додому у село Старий Тараж, але перед цим заїхав у Почаєві на базар, де випив трохи горілки. Згодом в’їхав у дерево.

На місце події приїхали поліцейські та швидка. Чоловіка спочатку повезли у лікарню для надання медичної допомоги, а потім він пішов у поліцію, де й продував алкотестер.

За словами водія, він перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння, а після ДТП алкоголю не вживав.
Досліджуючи матеріали справи, суд не побачив доказів вживання водієм алкоголю після дорожньо-транспортної пригоди, а значить нема підстав для його притягнення до відповідальності за ч. 4 ст. 130 КУпАП.

Оскільки водій “Славути” пошкодив лише свій транспортний засіб та не допустив інших пошкоджень, то суддя прийшов до висновку і про відсутність порушення, передбаченого ст. 124 КупАП.

Отож у підсумку Кременецький районний суд постановив закрити справу щодо водія “Славути” за ст. 124 і ч. 4 ст. 130 КУпАП у зв’язку з відсутністю в його діях складу адміністративного порушення.

Термін апеляційного оскарження уже минув і постанова суду 2 листопада набрала законної сили.

Читайте також:
Загинули чоловік та дружина з Тернополя: стали відомі деталі аварії на Бережанщині

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 11 листопада

Наступна стаття

Оголошено тендер на ремонт дороги Хоростків – Постолівка