У Бережанах тракторист випив після скоєння ДТП і отримав 34000 грн штрафу

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який вживав алкоголь після скоєння дорожньо-транспортної пригоди.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 30 жовтня цього року у місті Бережани. Близько 13.00 на вулиці Золочівській водій навантажувача, рухаючись заднім ходом, допустив зіткненням з легковим автомобілем “Рено Сценік”, який був припаркований позаду.

У результаті зіткнення обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Після дорожньо-транспортної пригоди до проведення огляду на стан сп’яніння водій навантажувача вживав алкогольні напої.

Згодом таки було проведено огляд. Алкотестер показав результат 2,25 проміле, що в 11 разів вище допустимої норми.

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 4 ст. 130 КУпАП (вживання алкогольних напоїв після ДТП або після законної зупинки поліцейськими до проведення огляду на стан сп’яніння).

У судовому засіданні тракторист свою провину визнав.

Дослідивши матеріали справи, Бережанський районний суд 3 грудня постановив водія навантажувача визнати винним у вчиненні інкримінованих порушень і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 34000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Слід зауважити, що чимало водіїв все ж таки слабенько знають правила дорожнього руху та сучасне законодавство. Серед кермувальників і досі побутує міф про те, що якщо після зупинки поліцейськими чи після ДТП випити горілки у присутності правоохоронців, то таким чином можна уникнути відповідальності за нетверезе водіння. Насправді це не так.

За вживання алкоголю після аварії чи після зупинки поліцейськими також передбачене покарання і воно, якщо говорити про штраф, то вдвічі більше, ніж просто за керування транспортним засобом у стані сп’яніння.

Що стосується бережанського випадку, то 2,25 проміле – це все ж таки дуже серйозний результат, тож ймовірно водій навантажувача перебував за кермом нетверезим. І за це йому загрожувало 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

А він випив після ДТП і у підсумку отримав 34000 гривень штрафу і позбавлення права керування транспортними засобами терміном на 3 роки.

Олесь ДОНЧАК

Читайте також:
У Ланівцях за п’яне ДТП водій отримав 10 діб арешту

Коментувати

Попередня стаття

На Кременеччині у результаті ДТП загинула пасажирка легкового автомобіля

Наступна стаття

Троянські коні Кремля