2,4 проміле: на дорозі Гримайлів – Гусятин п’яний водій під час обгону скоїв ДТП

ДТП, новини Тернопільщини

Гусятинський районний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані сильного алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 вересня цього року на автодорозі Т-2002 Тернопіль – Скалат – Жванець на ділянці Гримайлів – Сатанів. У вечірню пору у селі Кут водій автомобіля “Фольксваген Гольф” здійснював маневр обгону і трішечки не розрахував своїх можливостей – допустив зіткнення з автомобілем “Мітсубісі Ланцер”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Окрім того винуватець аварії перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Результат – 2,41 проміле, що в 12 разів вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. З таким показником алкоголю в крові важко керувати автомобілем, і ще важче здійснювати обгін. Тож добре, що хоч усі живі, здорові…

На порушника склали два адміністративні протоколи – за ст. 124 КУпАП (порушення правил дорожнього руху, що спричинило дорожньо-транспортну пригоду) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У Гусятинському районному суді по кожному протоколу розглянули окрему справу.

У судовому засіданні водій визнав свою провину по обох порушеннях та просив суворо його не карати. Окрім того іще до судового засідання він компенсував усі матеріальні збитки потерпілому водієві “Мітсубісі”.

Дослідивши матеріали справи за ст. 124 КУпАП, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень.

Дослідивши матеріали справи за ч. 1 ст. 130 КУпАП, Гусятинський районний суд постановив водія автомобіля “Фольксваген Гольф” визнати винним у вчиненні інкримінованого порушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Строки апеляційного оскарження уже минули і 13 грудня обидві постанови набрали законної сили. Окрім того порушник також має двічі заплатити судовий збір у сумі по 454 гривні.

Читайте також:
Чоловік з Гусятинщини у Тернополі вчинив два пограбування і отримав 11 років тюрми

Коментувати

Попередня стаття

Робота у Зборові: свіжі вакансії за грудень

Наступна стаття

Оголошено тендер на продовження ремонту дороги Вишнівчик – Гвардійське