За незаконну торгівлю алкоголем житель Бережанщини отримав 85000 грн штрафу

85000 гривень штрафу присудили на Бережанщині підприємцю, який не маючи ліцензії на роздрібну торгівлю алкоголем, займався його придбанням та збутом.

Про це йдеться у вироку Бережанського райсуду від 12 січня 2022 року. Обвинувачений – розлучений, має на утриманні одну неповнолітню дитину, із середньою спеціальною освітою, раніше не судимий.

Як випливає із обвинувального акту, влітку 2020 року обвинувачений придбав підакцизні товари та перевіз додому. Йдеться про дві бочки по 220 л, 2105 пластикових пляшок по 0,25 л, 690 пластикових пляшок ємністю 0,5 л водно-спиртової суміші, яка не відповідає вимогам ДСТУ 4256:2003 «Горілки і горілки особливі. Технічні умови».

А також – про три пляшки ємністю 0,25 л із прозорою рідиною з різким запахом спирту та 3 посудини ємністю 200 л із спиртом етиловим, який не відповідає вимогам ДСТУ 4221:2003 «Спирт етиловий. Технічні умови». Однак надалі на нього вийшли правоохоронці та під час проведення обшуку 21 липня 2020 року знайшли майже увесь вищезгаданий товар та вилучили.

Втім, незважаючи на  припинення його діяльності поліцією, обвинувачений вирішив продовжувати справу. Тому знову почав купувати алкоголь та перевозити його додому. Надалі розмістив оголошення про продаж незаконно виготовлених спирту етилового та алкогольних напоїв на сайті та збував їх, пересилаючи його клієнтам “Новою поштою”, поки знову не був викритий правоохоронцями.

Дії обвинуваченого були кваліфіковані органом досудового слідства за ч.1 ст. 204 КК, тобто незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, транспортування з метою збуту, а також збут незаконно виготовлених спирту етилового та алкогольних напоїв.

Надалі обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості з прокуратурою. Її суд 12 січня і затвердив. Він визнав чоловіка винуватим та призначив узгоджене покарання – 85000 гривень штрафу. Також суд розпорядився конфіскувати та знищити незаконно виготовлені ним товари. Вирок поки що законної сили не набрав.

Читайте також:
На Монастирищині керівника будинку культури судили за незаконне виробництво алкоголю

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі оприлюднили інтерактивну карту розташування захисних споруд

Наступна стаття

Робота у Підволочиську: свіжі вакансії за січень