Жителя Бучаччини, який добував гравій на Дністрі, покарали значним штрафом

17000 гривень штрафу присудили на Тернопільщині жителю села Скоморохи за незаконний видобуток піщано-гравійної суміші із Дністра.

Про це йдеться у вироку Заліщицького райсуду від 28 грудня 2021 року. Обвинувачений – уродженець с.Соколів Бучацького району, з вищою освітою, одружений, непрацюючий,  раніше не судимий.

Як випливає із матеріалів справи, 6 жовтня 2021 житель села Скоморохи, що на Бучаччині, позичив у свого знайомого автомобіль марки “IVЕСО” типу “TIPPER”, приїхав о 21.30 на берег Дністра, що в межах Національного природного парку «Дністровський каньйон» біля села Губин  та незаконно видобув, за допомогою встановленого на транспорті ковша, 11,52 метра кубічних піщано – гравійної суміші.

Суміш завантажив на транспорт. Таким чином, чоловік заподіяв Золотопотіцькій селищній раді збитків на 12 тис грн. А його дії були кваліфіковані органом досудового розслідування  за ч.3 ст.240 КК України, як незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення, вчинене на території природно-заповідного фонду.

Надалі обвинувачений пішов на угоду про визнання винуватості із прокуратурою, яку суд 28 грудня і затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезгаданого злочину та присудив узгоджене в угоді покарання – 17000 гривень штрафу. Вирок поки що законної сили не набрав.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
За незаконну торгівлю алкоголем житель Бережанщини отримав 85000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопіллі сьогодні: статистика станом на 25 січня

Наступна стаття

У Борщеві водій BMW за п’яне ДТП отримав 51000 грн штрафу