На Зборівщині водій ВАЗу за п’яну їзду отримав 51000 гривень штрафу

керування у нетверезому стані, штрафи

Зборівський районний суд призначив покарання для водія, який втретє впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, факт порушення було зафіксовано 29 січня цього року у смт. Залізці. Ввечері, близько 21.00, на вулиці Вишнівецькій працівники поліції зупинили водія автомобіля “ВАЗ 21081”, який перебував за кермом з явними ознаками алкогольного сп’яніння.

Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки. Алкотестер показав результат 0,73 проміле, при допустимих 0,2 проміле.

На порушника склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

Вказаний водій у липні 2021 року притягувався до відповідальності за ч. 1 ст. 130 КУпАП, а у грудні – за ч. 2 ст. 130 КУпАП.

Втім, належних висновків із отриманих покарань він не зробив і впродовж одного року втретє попався за кермом у стані сп’яніння.

Свою провину у вчиненні порушення водій визнав.

Відтак, дослідивши матеріали справи, в тому числі й відеозапис з місця події, Зборівський районний суд 14 лютого постановив водія автомобіля “ВАЗ 21081” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП зараз також передбачає конфіскацію авто, однак автомобіль “ВАЗ 21081” належить іншій особі, тому суд не зміг застосувати цього додаткового покарання.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку подання апеляційної скарги.

Читайте також:
У Тернополі п’яний водій з Києва потрапив у ДТП і отримав 51000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Лановеччині сьогодні горів житловий будинок. Є травмовані

Наступна стаття

За п’янку і за хабар: на Бучаччині водій отримав два штрафи по 17000 грн