З Київщини на експертизу вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців

Слідчі вивезли з Київщини 410 тіл вбитих мирних мешканців. Прокурори та інші фахівці уже оглянули тіла 140 загиблих.

З території Київської області, яку звільнили від окупантів, вивезли 410 тіл вбитих мирних мешканців – цих жертв оглядають судмедексперти для документування злочинів Росії.

Паралельно відбувається робота з місцевим населенням, пошук свідків, потерпілих, збирання фото- й відеодоказів, повідомила Генпрокурорка України Ірина Венедіктова у Facebook.

В бюро судмедекспертизи постійно чергують прокурори, слідчі та судові експерти для проведення оглядів, розтинів та відбору зразків ДНК. З території Київщини наразі вивезено 410 тіл вбитих мирних мешканців, за 1-3 квітня 140 з них вже оглянуто прокурорами та іншими фахівцями», – написала вона.

Також Венедіктова розповіла, що вся територія поділена на квадрати і на кожному працюють свої слідчо-оперативні групи.

«Вся звільнена від окупантів територія поділена на квадрати. У кожному працюють слідчо-оперативні групи з прокурорів, слідчих та оперативних працівників Нацполіції. До оглядів місць подій залучають інспекторів-криміналістів, вибухотехніків, кінологів, судово-медичних експертів чи лікарів. Попереду цих команд завжди ДСНС – вороги замінували міста й села, залишилося багато не здетонованих боєприпасів, вони залишили «розтяжки навіть на трупах місцевих», – вказала генпрокурорка.

Нагадаємо, 1 квітня міський голова Бучі Анатолій Федорук заявив про звільнення міста від російських окупантів.

Після цього почала відкриватися інформація про звірства, які скоїли в окупованому місті російські військові. Зокрема, мер Федорук повідомив, що у місті виявили братську могилу, де поховали майже 300 людей, по вулицях лежать десятки трупів, деякі із них із зав’язаними руками.

Олег КУРИЛО

Читайте також:
Оперативна інформація Генштабу ЗСУ станом на ранок 3 квітня (ВІДЕО)

Коментувати

Попередня стаття

У боях на Луганщині загинув уродженець Бережан Юрій Руф

Наступна стаття

Чемпіонат Австрії з футболу: Рапід, Зальцбург та їх конкуренти