У Бережанах під час повітряної тривоги чоловік влаштував стрілянину з рушниці

мисливець, рушниця

Бережанський районний суд призначив покарання для місцевого мешканця, який стріляв з мисливської рушниці у невідведених для цього місцях.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 26 лютого цього року у місті Бережани. Ввечері, близько 23.00, чоловік почув звук сирени, яка сповіщала про повітряну тривогу, взяв до рук мисливську рушницю і здійснив чотири постріли у напрямку сушильної камери розташованого по сусідству підприємства.

Це був третій день війни і ймовірно у мешканця Бережан просто не витримали нерви.

Згодом чоловік пояснив поліцейським, що погано було чути сигнал повітряної тривоги. Причиною цьому були витяжки із сушильного цеху паркету. Тому бережанець спочатку жбурнув пляшку з-під пива у вікно цеху, а потім взяв мисливську рушницю і зробив чотири постріли в проводку від витяжки. Після того як витяжки зупинились, він пішов спати.

Потерпілий керівник підприємства заявив, що зі сторони сусіда пошкоджено два блоки управління сушильною камерою, а також розбите пластикове вікно. При огляді вказаних блоків електриком виявлено, що вони пошкоджені внаслідок прицільної стрільби по них із мисливської рушниці.

Зброя у бережанця була зареєстрована. Тож його дії поліцейські кваліфікували за ст. 174 КУпАП (стрільба у невідведених для цього місцях), про що склали відповідний адміністративний протокол.

Матеріали справи направили на розгляд у суд. У зв’язку із виявленням ознак кримінального правопорушення суд спочатку направив справу на розгляд у прокуратуру. За результатами перевірки, зійшлися на тому, що це все ж таки було адміністративне порушення.

У суді бережанець свою провину визнав та підтвердив факти, викладені у протоколі.

Отож, Бережанський районний суд, розглянувши матеріали адміністративної справи, постановив чоловіка, який влаштував стрільбу, визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ст. 184 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 1870 гривень з конфіскацією мисливської рушниці та 47 патронів. Постанова суду набрала законної сили.

Читайте також:
В аварії поблизу Озерної загинуло троє людей (ОНОВЛЕНО)

Коментувати

Попередня стаття

2,3 проміле: у Тернополі спіймали і покарали дуже п’яного водія вантажівки “DAF”

Наступна стаття

10 цікавих фактів про Мюнхен