Гусятинська громада розвиває співпрацю з німецьким муніципалітетом

Гусятинська громада

Гусятинську громаду з робочим візитом відвідали бургомістр міста Барут  (Федеративна Республіка Німеччина) Петер Ільк та представники німецької громади – начальник муніципальної інспекції Матіас Юріке та координатор зі співпраці з Україною Петро Товарницький.

Про це інформують у регіональному офісі «U-LEAD з Європою» у Тернопільській області.

З представниками німецького муніципалітету зустрілися Гусятинський селищний голова Степан Карпо разом із заступниками. Керівники муніципалітетів підписали Меморандум про наміри щодо налагодження співпраці.

В ході зустрічі обговорювалися плани щодо майбутньої співпраці Гусятинської громади та громади міста Барут. Акцентувалася увага на потребах внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території Гусятинської територіальної громади, та для військовослужбовців.

Як повідомляють на офіційній сторінці громади у соціальній мережі Facebook, від початку російської агресії бургомістр і німецька громада організовують надання необхідної допомоги для українських військових, підрозділів МНС, медичних закладів та деокупованих міст.

Бургомістр німецького міста Петр Ільк зазначив, що коли вони дізналися про повномасштабне вторгнення росії на територію України, то зрозуміли, що їхнім важливим обов’язком є надання українцям допомоги.

«Сьогодні ми всі єдині у цій боротьбі проти окупантів української землі, щиро дякуємо за розуміння, підтримку, допомогу та  надіємося на плідну співпрацю» – сказав Гусятинський селищний голова Степан Карпо.

Делегація відвідала Гусятинський центр дитячої та юнацької творчості, де керівник гуртків Ящук Віктор представив дитячі роботи та ознайомив гостей із творчою майстернею.

«Також гості побували у комунальному підприємстві «Гусятинська бальнеологічна лікарня», побачили сучасне лікувальне обладнання та про- дегустувала місцеву мінеральну воду типу «Нафтуся». Делегати відвідали  10 ДПРЧ ГУ ДСНС України у Тернопільській області, ознайомилися з її матеріальною базою та поспілкувалися із рятувальниками. На завершення зустрічі кожному гостю вручено подарунки і буклети з інформацією про громаду, її інвестиційні можливості, презентаційні матеріали від підприємців», – йдеться у повідомленні на сторінці громади.

За словами Наталії Онищук, керівниці регіонального офісу U-LEAD у Тернопільській області, важливо, що громади у такий складний час розвивають співпрацю з міжнародними партнерами. Такі партнерства у майбутньому можуть допомогти громадам залучати нові ресурси для свого розвитку та запозичувати досвід кращих практики управління муніципалітетом.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «ULEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. ULEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає потребам громадян, та розширює можливості громад.

Читайте також:
Злодій, який у Гусятині взяв у заручники майора поліції, отримав 10 років тюрми

 

Коментувати

Попередня стаття

У Козові на блокпосту “безпідставно” зупинили п’яного водія “Тойоти Ленд Крузер”

Наступна стаття

У Тернополі за торгівлю наркотиками єгиптянин отримав умовний термін