У Франківську водій “Мазди” за нетверезу їзду отримав 51000 грн штрафу з конфіскацією авто

авто конфіскація

Авто новини Прикарпаття: Івано-Франківський міський суд призначив покарання для водія, який тричі впродовж року керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння.

Як зазначається у матеріалах справи, факт порушення було зафіксовано 28 квітня 2022 року у місті Івано-Франківську. Ввечері, близько 20:20, на вулиці Берегова працівники поліції зупинили водія автомобіля “Мазда 3”, який перебував за кермом з явними ознаками наркотичного сп’яніння, а саме: розширені зіниці очей, які не реагують на світло, неприродна блідість обличчя, порушення мови.

Від проходження огляду на стан сп’яніння водій в установленому законом порядку відмовився у присутності двох свідків, чим порушив п. 2.5 Правил дорожнього руху.

Кількома місяцями раніше цей водій уже двічі притягувався до відповідальності за нетверезу їзду. Тому на нього склали адміністративний протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП (третє впродовж року керування транспортним засобом у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судове засідання водій “Мазди” не з’явився, хоча був належним чином повідомлений про його дату, час та місце проведення. Тому справу розглянули без присутності на засіданні особи, яка притягується до відповідальності.

Дослідивши матеріали, Івано-Франківський міський суд постановив водія автомобіля “Мазда 3” визнати винним у вчиненні порушення, передбаченого ч. 3 ст. 130 КУпАП, і призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 51000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 10 років і з конфіскацією транспортного засобу, який є у власності порушника. Постанова суду уже набрала законної сили.

Читайте також:
У Скалаті нетверезий водій давав поліцейським 15000 грн гривень

Коментувати

Попередня стаття

На трасі Тернопіль – Підволочиськ водій “Рено Кенго” в’їхав в огорожу. Троє людей травмовано

Наступна стаття

У Тернополі планують провести поточний ремонт доріг на 17 вулицях (список)