Тернопіль за час карантину втратив 100 млн гривень

До кінця карантинного 2020 року збитки міста можуть сягнути200 млн гривень

Пандемія коронавірусу істотно вплинула на бюджет міста. Надходження зменшилися, незаплановані видатки – зросли. Якщо одні галузі економіки працювали, то інші змушені були припинити роботу, а частина із них так і не відновилась. Продовження карантину може призвести до ще більш негативних наслідків.

Недоотримані доходи Тернополя мовою цифр

З другої половини березня, коли розпочався карантин, надходження до міського бюджету різко впали. Із запланованих 1153,9 млн грн у першому півріччі 2020 року, надходження склали 1068,4 млн грн, тобто 92,6%.

Не вдалось виконати  податок на доходи фізичних осіб. Із запланованих 533,7 млн грн до “скарбниці” міста надійшло 470,2 млн грн, втрати склали – 63,5 млн.

Від плати за землю та податку на нерухомість недоодержано – 8,8 млн та 2 млн відповідно.

Щоби підтримати підприємців, на квітень міська рада встановила нульову ставку єдиного податку та зменшила у 2 рази ставку на травень для платників І та ІІ груп. За рахунок цих пільг, втрати до бюджету – 7 млн грн.

Через заборону на діяльність закладів харчування та через зниження платоспроможності населення втрати по акцизу склади 5,4 млн грн.

Державні реєстратори та «паспортний стіл» працювали в скороченому режимі. Через ненадання цих послуг виникли збитки у розмірі 3,5 млн грн.

Загалом втрати бюджету Тернопільської громади у зв’язку пандемією коронавірусу за І півріччя 2020 року орієнтовно становили 90,0 млн грн або 10,9 % від запланованих власних доходів.

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині: за минулу добу 50 людей захворіли, 77 вилікувалися

Наступна стаття

Переломи обох ніг: у Польщі водій вантажівки переїхав українку на плантації огірків