Біля набережної – місток над колектором: які зміни проводять у парку Шевченка (ФОТО)

У Тернополі у парку Тараса Шевченка активно взялися до роботи. Там працівники комунальної служби облаштовують місток на колектором.

Для цього навіть розібрали частину набережної. Усе це необхідно, аби уникнути підняття рівні води під час рясних опадів.

Схожий інцидент уже був у Тернополі кількома днями раніше. Тоді після дощу суттєво піднявся рівень води у колекторі, затопивши частину парку та набережної. Через це ремонтні роботи колектора, який також є руслом річки Рудка, довелося зупинити на невизначений термін.

До слова, на оновлення з держбюджету міська рада Тернополя отримала 8 мільйонів гривень.

«Ця ділянка – чи не найаварійніша у Тернополі, – розповів Олег Соколовський. – Колектор забитий, дно повністю прогниле, відсутній рух води, через що у парку та всією набережною відчувається нестерпний сморід».

Аби усунути проблему стік до озера вирішили зробити відкритим. Наразі уже забрано бетонні плити та розпочато зведення мітка замість частини набережної бруківки. Попереду – встановлення очисних споруд, освітлення по всій довжині колектора (понад 500 метрів).

До слова, чергова злива пройшлася Тернополем у вівторок, 6 жовтня. Подекуди вода сягала півтора метра заввишки. І це – буквально на проїжджих частинах.

Христина СЛОТА,
фото Антона Марчевського та з соцмереж

Коментувати

Попередня стаття

Вибори-2020: у Підгайцях за посаду мера змагаються 6 кандидатів (СПИСОК)

Наступна стаття

На Тернопільщині у результаті ДТП загинув 59-річний чоловік (ФОТО)