Житель Тернопільщини 5 разів телефонував на “102” і погрожував вбивством начальнику обласної поліції

102 поліція

1700 гривень штрафу  присудили чоловіку, який п’ять разів телефонував  на лінію “102” і погрожував вбивством  головному поліцейському області.

Сторони пішли на угоду про примирення. Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 6 вересня 2021 року.

Як вбачається із матеріалів справи, фігурант – уродженець села Козівка Тернопільського району, засуджений вироком суду від 5 червня 2020 року за вчинення злочину за ч.1 ст. 296 КК “Хуліганство” до року умовно. Власне, засуджений чоловік за дзвінки на “102” і погрози підірвати поліцію гранатою.

І незадовго після проголошення першого вироку, 19 серпня 2020 року він знову взявся за дзвінки до поліції. Як пише у матеріалах справи, обвинувачений у серпні-листопаді 2020 року телефонував п’ять разів у поліцію і, лаючись, погрожував підірвати гранатою очільника Головного управління Нацполіції в області, висловлював бажання йому “подохнути”, грозився прийти до нього смертником та ін.

Щоправда, під час обшуків у додзвонювача ніякої зброї не було виявлено.

Таким чином, обвинувачений вчинив кримінальне правопорушення за ч.1 ст. 345 КК “Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу”.

Надалі, 28 квітня 2021, потерпілий та обвинувачений уклали угоду про примирення. 6 вересня суд таку угоду затвердив. Він визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні вищезазначеного злочину та присудив узгоджене сторонами покарання із застосуванням ч.1 ст. 69 КК “Призначення більш м’якого покарання, ніж передбачено законом” – 1700 грн  штрафу.

Також суд сказав додати до покарання за цим вироком невідбуте покарання за вироком суду від 5 червня 2020 року. Йдеться про 1 обмеження волі, звільнення від його відбування на підставі ст. 75 та призначенні року іспитового строку. Наразі вирок законної сили не набрав. Рішення направлено до апеляційного суду.

Анна ЛАХМАН

Читайте також:
У тернопільському обласному управлінні поліції – кадрові зміни

Коментувати

Попередня стаття

У Тернополі поблизу “Подолян” зіткнулися три автомобілі (ФОТО)

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 21 жовтня