У Тернополі таксист за ДТП біля АТБ отримав півроку арешту

У Тернополі водій таксі, рухаючись заднім ходом, збив жінку, яка позаду нього збирала продукти із свого розірваного кулька.

І хоч сам водій вину не визнав, суд прийшов до іншої думки та присудив шість місяців арешту.

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 6 жовтня 2021. Як випливає із обвинувального акту,  вранці 11 серпня 2020 водій «Chevrolet Aveo» на вулиці Симона Петлюри виїжджав із території майданчика біля магазину “АТБ-маркет” на проїзну частину.

Рухаючись заднім ходом, наїхав правою задньою частиною на 85-річну жінку, що збирала розсипані овоч поза нього. Під час наїзду вона отримала ушкодження середньої тяжкості.

Допитаний у суді таксист вину не визнав. Розповів, що вранці привіз пасажирку до АТБ, вимкнув двигун, поставив автомобіль на передачу та на ручник, при цьому перебував в автомобілі та очікував на замовлення.

Далі вирішив переїхати і тільки-но збирався привести двигун в дію, як підбігла жінка і сказала почекати. Думав, кудись хоче їхати. Вийшов з авто, а вона  повідомила, що позаду автомобіля впала пенсіонерка. Підійшовши, побачив жінку, яка лежала на спині, на відстані 20-25 см. від автомобіля, біля задніх дверей.

В жінки була палиця для опори, також був роздертий пакет, буряк та морква. Разом з перехожою жінкою посадили жінку, що впала, в автомобіль, при цьому запитував її що відбулося. Відвіз її в другу лікарню, надав допомогу. Це зробив з власної ініціативи, безкоштовно. Пенсіонерка, за його словами, повідомляла про те, що претензій не має, бо сама винна, що на дорозі стояла.

Однак незважаючи на невизнання вини фігурантом справи, суд прийшов до переконання про доведеність його вини наявними доказами. Зокрема, свідченнями потерпілої, свідків, експертів, відео та ін. Тож ухвалив визнати фігуранта винуватим у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст. 286 КК та присудив шість місяців арешту з позбавленням права керування транспортними засобами строком на один рік.

Наразі вирок законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Олена РОМАНЮК

Читайте також:
Житель Тернопільщини 5 разів телефонував на “102” і погрожував вбивством начальнику обласної поліції

Коментувати

Попередня стаття

Стартує висунення номінантів на телевізійну премію “Гордість Тернопілля” 2021!

Наступна стаття

У селі Городище під час ремонту дороги знайдено людські останки