У Тернополі вандал, який пошкодив понад 30 могил, отримав 5 років обмеження волі

вандалізм, новини Тернополя

У Тернополі судили чоловіка, що крав метал з надгробних плит на Микулинецькому кладовищі. За вкрадене з 34-х могил чоловік отримав п’ять років обмеження волі. 

Про це йдеться у вироку Тернопільського міськрайонного суду від 13 жовтня 2021. Як вбачається із обвинувального акту, обвинувачений у ніч з 13 на 14 квітня та у ніч із 17 на 18 квітня викрав металеві ручки від надгробних плит та металеве декоративне оздоблення надгробних плит із 34 могил. Таким чином, вчинив кримінальне правопорушення за ч.3 ст. 297 КК “Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого”.

У суді він вину визнав. Розповів, що викрадені металеві вироби розділив на дві частини: одну частину мав намір здати в пункт прийому металу одразу, а іншу частину викраденого мав намір здати в подальшому, тому переніс її та сховав поблизу залізничної станції у Тернополі. Однак здати їх не встиг і всі були виявлені у нього правоохоронцями.  Також сказав, що за шість місяців з моменту вчинення злочину будь-яких дій з приводу відшкодування заподіяних потерпілим збитків або ж усунення заподіяної шкоди потерпілим не вживав з різних причин.

Дали свідчення і самі потерпілі, більшість з яких висловилась за призначення для обвинуваченого покарання у виді обмеження волі та висловились проти призначення іспитового строку. Суд дослухався.

Дослідивши матеріали справи, він прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого. А відтак визнав його винуватим у вчиненні наруги над могилами і присудив 5 років обмеження волі. Загалом, суд не побачив щирого каяття в діях обвинуваченого та активного сприяння розкриттю кримінальних правопорушень.

Вирок поки що законної сили не набрав. Оскаржити його можуть протягом 30 днів з дня проголошення.

Читайте також по цій темі:
У Тернополі спіймали вандала, який на Микулинецькому цвинтарі пошкодив 80 могил (ФОТО)

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщиках п’яний водій не зумів втекти від поліції, але таки втік від штрафу

Наступна стаття

У Кременці за 10 мільйонів відремонтують вулицю Льотчиків Визволителів