У Тернополі виявили нелегальний пункт обміну валют

Тернопільський міськрайонний суд розглянув справу щодо виявленого правоохоронцями нелегального пункту обміну валют.

Матеріали даної справи оприлюднені в Єдиному реєстрі судових рішень 16 грудня.

Як вбачається із матеріалів, 7 вересня цього року у Тернополі на вулиці Симона Петлюри біля супермаркету “Сільпо” виявили пункт обміну валют, у якому громадянин здійснював діяльність без державної реєстрації, як суб’єкта господарювання та без одержання ліцензії на проведення торгівлі валютними цінностями.

На “підприємця” склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 164 КУпАП (порушення порядку провадження господарської діяльності). Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу у розмірі від 17000 до 34000 гривень.

У судовому засіданні чоловік своєї провини не визнав. Пояснив, що не здійснює діяльності, пов’язаною з валютними операціями. А вказаний кіоск лише здає в оренду.

Суд не прийняв до уваги це пояснення про надання кіоску в оренду, оскільки воно не підкріплено доказами. Але справу закрили з іншої причини.

В адміністративному протоколі відображено одиничний факт здійснення господарської діяльності, яка виражається у торгівлі валютними цінностями, що мав місце 7 вересня, а не систематичну діяльність, яка має здійснюватися протягом певного періоду часу.

Таким чином одиничний факт здійснення валютно-обмінних операцій не утворює складу правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КУпАП.

У підсумку Тернопільський міськрайонний суд закрив адміністративну справу щодо власника кіоску у зв’язку з відсутністю в його діях складу порушення, передбаченого ч. 1 ст. 164 КУпАП.

Строки апеляційного оскарження уже минули і постанова судді набрала законної сили.

Читайте також:
У підгаєцьких селах спіймали нелегального таксиста і дали йому 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

На Зборівщині у результаті переохолодження загинув молодий чоловік

Наступна стаття

У жителя Бережан поліція вилучила 178 пакетиків з наркотиками