2,15 проміле: у Тернополі через п’яного водія зіткнулися “Вольво”, “Форд” і “Ауді”

Нетверезий водій сів за кермо автомобіля та спричинив дорожньо-транспортну пригоду за участі трьох транспортних засобів.

Про це інформують у прес-службі патрульної поліції Тернопільської області.

1 лютого, близько 14-ї години, патрульні отримали повідомлення про ДТП, яка трапилася на вулиці Живова.

Прибувши за вказаною адресою, інспектори встановили, що водій автомобіля Volvo не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з транспортним засобом Ford Fusion, після чого виїхав на зустрічну смугу для руху, де не дотримався безпечного інтервалу та скоїв зіткнення з автомобілем Audi.

Під час з’ясування всіх обставин події та перевірки відповідних документів, поліцейські виявили у 30-річного водія Volvo ознаки алкогольного сп’яніння.

Інспектори запропонували громадянинові пройти огляд на стан сп’яніння на місці за допомогою алкотесту Драгер, на що останній погодився. Результат огляду виявився позитивним, прилад зафіксував 2,15 проміле алкоголю в крові водія, що перевищує допустиму законом норму майже в 11 разів.

Патрульні склади на водія протоколи за ст. 124 (Порушення ПДР, що спричинило ДТП) та за ч. 1 ст. 130 (Керування транспортним засобом в стані сп’яніння) КУпАП. Надалі рішення прийматиме суд.

За скоєне порушникові загрожує 17000 грн штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Читайте також:
0,23 проміле: у Тернополі майже тверезий водій отримав 17000 грн штрафу

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 3 лютого

Наступна стаття

Трагедія на Шумщині: у Тилявці на вулиці знайшли мертвого чоловіка