4,42 проміле: на Об’їзній Тернополя п’яний водій виїхав на зустрічну і скоїв ДТП

ДТП

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 7 вересня 2021 року поблизу села Біла Тернопільського району.

Близько 15.45 на автодорозі Обхід м. Тернополя водій легкового автомобіля “Skoda Felicia”, рухаючись у напрямку міста Львів, не обрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням, виїхав на зустрічну смугу та допустив зіткнення з автомобілем “Нісан Х-ТРЕЙЛ”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження, а обоє водіїв – тілесні.

За інформацією поліції, у 46-річного водія “Шкоди” медики діагностували різані рани та забій голови, а у 32-річної кермувальниці “Ніссану”  – струс головного мозку та численні забої.

В обох учасників автопригоди було взято забори крові на вміст алкоголю і у водія “Шкоди” результат вийшов вражаючий – 4,42 проміле, що у 22 рази (!) вище допустимої норми і це вважається сильним ступенем алкогольного сп’яніння. Нагадаємо, максимальний показник – 5 проміле.

Спочатку за фактом ДТП відкрили кримінальне провадження, але оскільки травми водійки “Ніссану” кваліфікували як легкого ступеню, тому кримінальне провадження 30 жовтня 2021 року закрили.

А натомість на водія “Шкоди” склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортним засобом).

У судовому засіданні водій “Шкоди” свою провину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому та просив суворо не карати.

Дослідивши матеріали справи, Тернопільський міськрайонний суд постановив водія автомобіляSkoda Felicia” визнати винним у вчиненні порушень, передбачених ст. 124 і ч. 1 ст. 130 КУпАП, та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік. Постанова судді уже набрала законної сили.

Читайте також:
2,15 проміле: у Тернополі через п’яного водія зіткнулися “Вольво”, “Форд” і “Ауді”

Коментувати

Попередня стаття

Екстракляса: хто є хто у чемпіонаті Польщі з футболу

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика станом на 4 лютого