2,5 проміле: у Мишковичах п’яний водій “Фольксвагена” в’їхав у припарковане авто

Тернопільський міськрайонний суд призначив покарання для водія, який керував автомобілем у стані алкогольного сп’яніння і скоїв дорожньо-транспортну пригоду.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 21 листопада 2021 року у селі Мишковичі, що поблизу Тернополя. В обідню пору, близько 13.40, на вулиці Урожайній водій автомобіля “Фольксваген Джетта” проявив неуважність та допустив наїзд на припаркований автомобіль “Форд Фокус”.

У результаті ДТП обидва транспортні засоби отримали механічні ушкодження.

Окрім того винуватець аварії перебував за кермом у стані алкогольного сп’яніння.  Огляд на стан сп’яніння проводився на місці події. Алкотестер показав результат 2,54 проміле, що майже у 13 разів вище допустимої норми.

На порушника склали адміністративні протоколи за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП) і за ч. 1 ст. 130 КУпАП (нетверезе керування транспортними засобами).

У Тернопільському міськрайонному суді протоколи при автоматичному розподілі потрапили на розгляд до двох різних суддів. Відтак, кожен протокол розглянули окремо і з призначенням окремого покарання за кожне із порушень.

У судових засіданнях водія “Фольксвагена” визнав свою провину у вчиненні обох порушень.

Спочатку за вчинення ДТП він отримав 850 гривень штрафу і потім за нетверезе кермування отримав 17000 гривень штрафу з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Відтак, автопригода у Мишковичах йому обійдеться у 17850 грн штрафних санкцій і окрім того іще двічі доведеться заплатити по 454 грн судового збору.

Обидві постанови суду уже набрали законної сили.

Читайте також:
За п’янку і за хабар: на Бучаччині водій отримав два штрафи по 17000 грн

Коментувати

Попередня стаття

Пожежа на Бережанщині: згорів легковий автомобіль

Наступна стаття

Робота у Підгайцях: свіжі вакансії за лютий