Сергій Надал: Тернопіль готує майданчики та площі для роботи підприємств з територій, де ведуться бойові дії

Коли наші воїни мужньо боронять кожен сантиметр святої української землі від ворога, дуже важливо втримати економіку. Запустити виробництва. Відновити та створити нові робочі місця.

Це наш другий тиловий «економічний фронт», який також дуже важливий для перемоги над ворогом. Особливо, коли великі українські міста тимчасово частково паралізовані бойовими діями. Тому Тернопіль готує всю необхідну інфраструктуру для роботи підприємств з територій, де ведуться бойові дії. А також підготував систему падаткового сприяння для всіх підприємців, які відновлюють свою роботу. Про це у своєму відеозверненні повідомив міський голова Тернополя Сергій Надал.

Звільнення від орендної плати

На період дії правового режиму воєнного стану підприємці Тернопільської громади будуть звільнені від сплати за оренду комунальних приміщень. Відповідне рішення прийняв виконавчий комітет Тернопільської міської ради.

Згідно із рішенням, на період з 01.03.2022 року і до моменту припинення воєнного стану, звільняються від сплати орендної плати орендарі, які у вказаний період здійснюють господарську діяльність та використовують майно комунальної власності Тернопільської міської територіальної громади.

Що для цього має зробити підприємець?

Для звільнення від орендної плати орендар повинен письмово звернутися до уповноваженого органу, з яким уклададав договір оренди, та подати заяву і відповідні підтверджуючі документи щодо здійснення діяльності у вказаний період.

«Звертаюсь до підприємців, які орендують комунальні приміщення в Тернопільській міській громаді. Якщо ваш бізнес зараз працює, то з 1 березня і до завершення воєнного стану ви звільняєтеся від орендної плати. Прошу вас написати звернення у відповідні підрозділи Тернопільської міської ради, з якими ви укладали договори, – наголосив Сергій Надал.

Активно брати приклад з міста

Також міський голова закликав приватних власників комерційної нерухомості взяти приклад з міста та скасувати оренду плату.

«Звертаюсь до власників комерційної нерухомості у Тернополі. Підіть підприємцям на зустріч. У цей важкий час економіка міста і країни має працювати. Скасуйте або встановіть мінімальну орендну плату», – йдеться у зверненні Сергія Надала.

Підготовка до прийому евакуйованих підприємств і виробництв

Сергій Надал закликав виробництва з інших регіонів України переїхати у Тернополі. Для цього міська влада готує виробничі приміщення, земельні ділянки, склади, офіси.

«Запрошуємо у Тернопіль виробників та підприємців зі східної, центральної, північної та південної України. Там де зараз ведуться бойові дії. Ми готуємо виробничі приміщення, офіси, складські території. Ми раді бачити вас у Тернополі і міська влада буде робити все можливе для розвитку вашого бізнесу у нашому місті», – заявив Сергій Надал.

Податкове сприяння евакуйованому бізнесу

Мерія також готує податкові пільги для бізнесу, який прийме рішення працювати у Тернополі. Зокрема це стосується орендної плати за землю.

«Для евакуйованого бізнесу місто надасть пільги по оплаті за землю. Міська влада розуміє, що на цих підприємствах зможуть працювати й тернополяни, вони будуть сплачувати податки й у міський бюджет Тернополя. А це дасть змогу витрачати більше коштів на армію, на допомогу переселенцям. Тому від влади буде максимальне сприяння. Українці допомагають українцям», – підсумував Сергій Надал.

Читайте також:
Сергій Надал запрошує підприємства із зони бойових дій працювати у Тернополі

Коментувати

Попередня стаття

У Заліщицькій громаді горіла господарська будівля

Наступна стаття

Ліки проти випадіння волосся