З Тернополя до Чорткова можна доїхати за годину: як триває ремонт дороги (фото, відео)

У рамках реалізації проекту “Велике будівництво” дорожні працівники майже повністю оновили трасу сполучення Тернопіль – Чортків.

Сьогодні роботи тривають між Оришківцями та районним центром, а також на об’їзній міста. До кінця року в САД обіцяють оновити дорогу до Заліщиків.

Як раніше повідомляли представники САД, «Велике будівництво» на Тернопільщині охоплює ремонт дороги М-19 сполучення Доманове – Ковель – Чернівці – Тереблече. Окрім заміни асфальтобетонного покриття підрядники облаштовують водостоки, ливневі каналізації, освітлення, острівки безпеки. Також працюють над очищенням та розширенням узбіч.

В області оновлення автошляхів розпочалося з Кременця на початку 2020 року. Станом на сьогодні роботи просунулися майже до Чорткова: в Оришківцях знято верхній шар, на одній зі смуг вкладено асфальтобетон; на об’їзній Чорткова знято верхній шар та обгороджено найнебезпечніші ділянки.

ремонт дороги поблизу села Оришківці

Водночас між Тернополем та Дружбою вже розпочато вкладання другого шару асфальту. Аналогічні роботи проводитимуться по всьому відтинку шляху.

До слова, в рамках проєкту передбачалася заміна бруківки у Теребовлі на асфальтобетон. Проте через протести місцевих мешканців САД була змушена повернути кошти, виділені з міського бюджету, та укласти попередньо зняту бруківку. Роботи з оновлення дорожнього покриття перенесли на 2021 рік.

Христина СЛОТА, фото, відео авторки

Коментувати

Попередня стаття

Тернопіль у “червоній зоні”: тролейбуси і маршрутки будуть їздити з табличками “спецтранспорт”

Наступна стаття

Школи у Тернополі не закриватимуть: як триватиме навчання у “червоній зоні”