Швидкомонтовані будівлі – ідеальне рішення для тих, хто обирає мінімізацію ресурсів

монтаж будівлі

Будівництво швидкомонтованих будівель все більше набирає популярності. Адже конструкції такого типу, в першу чергу бюджетні, не потребують великих затрат часу на зведення, а по друге, характеризуються високим рівнем надійності та міцності.

ШМБ називають будівлі, які зведені з використанням готових блоків або металевого каркаса. Для їх обшивки використовують сендвіч панелі, які кріпляться за спеціальною технологією. Будівельна компанія VITON на сайті https://viton.ua/ua надає послуги будівництва ШМБ в Україні, які відповідають вимогам високих стандартів якості.

Класифікація ШМБ

В залежності від використовуваної технології під час зведення всі ШМБ поділяють на:

  1. Контейнерні. Дані конструкції характеризуються наявністю окремих модульних блоків, які транспортуються на місце призначення і встановлюються на готовий фундамент. Найчастіше такі об’єкти призначені для тимчасового проживання, а також використовуються, як будівлі спортивних та торгівельних комплексів, медичних закладів тощо. Модульні конструкції передбачають зручні умови проживання. Термін експлуатації таких конструкційні становить мінімум 50 років.
  2. Великопанельні. Складаються зі спеціальних металевих листів з утеплювачем, які називаються сендвіч-панелями. Такі конструкції економічні, енергозберігаючі та прості в процесі монтажу.
  3. Каркасні. Характеризуються наявністю дерев’яної або металевої основи. Будівельні об’єкти такого типу обшиваються панелями, які стійкі до різних типів пошкоджень та погодних умов.

Проєктування ШМБ від професіоналів справи, дозволяє втілювати в реальність безліч різноманітних та унікальних ідей будівництва.

Переваги швидкомонтованих будівель

Збірно-розбірні будівлі користуються дедалі більшим попитом та знайшли своє місце застосування в різноманітних сферах. Сьогодні ШМБ – це комерційні, промислові, сільськогосподарські й навіть житлові будівлі, яких об’єднують такі переваги:

  • швидке зведення;
  • енергозберігаючі, довговічні й герметичні властивості;
  • використання сучасних матеріалів, обладнання та техніки під час зведення;
  • довгий період експлуатації;
  • мінімальні витрати грошового ресурсу;
  • легке підведення комунікацій;
  • стійкість до іржі, перепадів температур, вологи;
  • безпечність, як для людини, так і для навколишнього середовища, яка обумовлена використанням під час зведення тільки екологічно чистих матеріалів.

А також саме такий тип будівництва дозволяє зводити споруди будь-якого розміру.

Сфери застосування

Технологію ШМБ застосовують практично всюди. На першому місці знаходиться комерційна сфера. Більшість торговельно-розважальних комплексів побудовано саме таким чином. На другому місці – промисловість, це об’єкти тваринництва, сільськогосподарські конструкції, ангари для зберігання врожаю та техніки, теплиці тощо. Ефективною дана технологія є і для зведення магазинів, заправок, житлових будинків, павільйонів, офісів.

Коментувати

Попередня стаття

Струбцини: як обрати та де купити

Наступна стаття

Поблизу Копичинців вітер повалив на дорогу кілька дерев (ФОТО)