Термоси, термочашки й ланч-бокси: що вибрати

Сучасний посуд для транспортування та зберігання їжі стає в пригоді не тільки охочим подорожувати — термоси та пляшки, ланч-бокси й інші подібні товари користуються великим попитом і серед офісних працівників, і серед студентів.

Привабливий дизайн, зручність і зносостійкість цих контейнерів здатні задовольнити найвимогливіших покупців. Офіційний дилер ТМ Kite пропонує різні за функціоналом і матеріалом варіанти. Спробуємо розібратися, за якими критеріями вибирати ланч-бокси, термоси та пляшки.

На що дивитися під час вибору термоса

Завдання термочашки й термоса — зберігати температуру напою якомога довше. Тож насамперед треба дивитися на систему теплоізоляції, використану у виробі. Термочашки дуже зручні й компактні, але їхня система подвійних стінок здатна утримувати тепло лише близько двох годин. Якщо ви хочете, щоб напій зберігав початкову температуру декілька годин чи навіть близько доби, то потрібен термос:

  • Зі скляною колбою — для тих, хто полюбляє насолоджуватися запашними напоями у себе вдома. Такий термос добре тримає температуру, але дуже крихкий.
  • Із колбою з неіржавної сталі — для походів.
  • Із пластиковою колбою — для транспортування їжі з підвищеною кислотністю.

Вибирайте моделі без вираженого хімічного запаху та з гумовими ущільнювачами кришки.

Які є різновиди ланч-боксів

Вибираючи ланч-бокси, оцінюйте їхні розміри й функціональність.

  • У пластикових контейнерах можна зберігати другі страви, салати або свіжі овочі та фрукти.
  • Односекційні ланч-бокси з ущільнювачем підходять для транспортування і других страв, і супів.
  • Мультисекційні варіанти сподобаються тим, хто не любить, щоб страви змішувалися.

Існують також гібриди термоса й ланч-бокса для охочих поласувати гарячою їжею. Це можуть бути термоланч-бокси з подвійними стінками або електробокси, що живляться від мережі чи автомобільного прикурювача.

Найбезпечніші для їжі — скляні контейнери, але вони складні в транспортуванні. Зі склом треба поводитися обережно, тому дітям краще придбати ланч-бокси з харчового пластику або силікону. Вони легкі, дешеві, щільно утримують кришку й можуть мати багато секцій.

Щоб такий контейнер служив вам довго й не вбирав запах їжі, мийте його відразу після використання та уважно читайте рекомендації виробника щодо його експлуатування та догляду. Далеко не всі ланч-бокси й термоси витримують миття в посудомийці або нагрівання в мікрохвильовій печі.

Коментувати

Попередня стаття

На війні загинув житель Борщева Анатолій Пєсков

Наступна стаття

У Підгайцях житель Бережан скоїв ДТП і давав поліції хабаря