Які види суші бувають, розповість Arasaka sushi

Арасака суші

Суші, які є стравою японської кухні, сьогодні посідають лідируючі позиції в рейтингу популярності в усьому світі, серед людей різного віку.

Доставка суші Київ від нашого ресторану Arasaka дасть змогу скуштувати суші різних видів, не виходячи з дому чи офісу. Замовлення можна оформити на arasaka.com.ua.

Різновиди суші

До найпоширеніших належить кілька видів. Розглянемо, як вони називаються і з чого вони складаються.

Нігірі

Це суші класичного типу. Їхня основа складається зі сформованої у вигляді прямокутника грудочки рису, зверху на яку викладається шматочок лосося або тунця. Це найпопулярніша риба для цього виду суші, але крім неї може використовуватися й інша. Уся ця кулінарна композиція обв’язується тонкою смужкою водоростей. 

Маки

Характерною рисою суші цього виду є те, що рис і начинка загортаються всередину водоростей. За рахунок цього макі схожі на роли, тому новачки часто їх плутають. Цей вид суші, своєю чергою, підрозділяється на підвиди, наприклад, макі-гункан.

Темакі

Вони відрізняються формою, яка нагадує конус, завдяки чому зовні ці суші схожі на морозиво-ріжок. Усередині конуса знаходиться рис, риба різних видів або морепродукти, овочі. Їсти такі суші паличками новачкам буде складніше.

Про що говорить назва

Ця смачна японська страва також може мати назву, про що знають шанувальники суші. Частина назви може свідчити про наявність у складі того чи іншого інгредієнта. Наприклад:

  • хотате – суші з морським гребінцем;
  • унагі – з вугром, припущеним на грилі;
  • сяке – зі шматочком сирого лосося;
  • магуро – із сирим тунцем;
  • ебі – з тигровою креветкою.

Варто зазначити, що смакові вподобання японців і любителів суші з європейських країн, зокрема й українців, сильно різняться. Японія – це країна, де популярністю користуються суші з сирою рибою і морепродуктами. До такої страви там звикли і вживають її в їжу постійно, тоді як у нашій країні шанувальників сирої риби не так вже й багато.

В Україні та інших європейських країнах, Америці, популярними видами суші вважаються ті, у яких більш звичний склад – сир різних видів, слабосолона, копчена риба, овочі тощо.

Замовляючи суші в нашому ресторані, ви зможете спробувати найпопулярніші види, а також новинки, або фірмові суші від шеф-кухаря. При доступній ціновій політиці ми гарантуємо відмінні смакові якості та свіжість страв. Що стосується доставки, ознайомитися із зонами можна на нашому сайті, також ми працюємо по Дарницькому району Києва.

Коментувати

Попередня стаття

Рак прямої кишки

Наступна стаття

ДТП у Бережанах: тверезий поліцейський під час обгону зіткнувся з автомобілем п’яного поліцейського