Яка користь для пацієнта від медичних матраців

Надовго прикутою до ліжка людина може стати з різних причин. Це опіки, соматичні захворювання, інсульт, інфаркт, порушення функцій опорно-рухового апарату.

Через тривалу знерухомленість на тілі утворюються пролежні. Вони виникають внаслідок порушення кровообігу, постійного стискання тканин.

Лікарі рекомендують не  чекати появи перших ознак неприємності, серед яких легкі почервоніння на шкірі. За відсутності певних заходів вони ведуть до появи трофічних виразок та навіть відмирання тканин. При визначенні лікарем діагнозу варто відразу ж придбати матрац для функціонального ліжка.

Які полегшити участь хворого

Пристосування, що дозволяють процес реабілітації зробити не таким болючим, за принципом дії виготовляються двох типів.

Статичні

Використовуються переважно з метою профілактики. Також вони допомагають позбутися нескладних проблем. Такий варіант підходить частково знерухомленим хворим, які можуть хоч і зі складнощами, але перевертатися самі.

Матраци для функціональних ліжок із функцією статики зручні для усіх сторін: пацієнта і медичних сестер та рідних, які його доглядають. Так як періодично навіть від легкого масажу потрібний відпочинок, їх можна використовувати як звичайні ложа. Пристосування тихі в роботі, не заважають пацієнтові спати.

Часто такі моделі використовуються у реанімаційних палатах. За потреби надати людині екстрену допомогу під час нападу, лікарю достатньо лише натиснути на кнопку, і виріб відразу стане твердим. Доглядати за аксесуарами досить легко. Достатньо протерти чохол ганчіркою, продезинфікувати.

Динамічні

Не усі люди з інвалідністю здатні доглядати за собою самостійно. Для них більше підходять динамічні моделі, що працюють завдяки електроживленню. Компресор поперемінно надуває і здуває комірки ортопедичних матраців, створюючи ефект постійного масажу. При цьому, залежно від моделі, кожні 5-10 хвилин змінюється сила тиску в комірках, і разом з тим точки впливу на тіло. Таким чином зберігається правильна циркуляція крові, що запобігає утворенню язв на тілі.

Динамічні пристосування бувають двох видів:

  • Комірчасті. Велика кількість окремих секцій, з яких вони складаються, в шаховому порядку наповнюються повітрям, що йде від компресора. Такі вироби здатні впоратися з пролежнями до другого ступеня. При виборі моделі слід уточнювати, яку вагу тіла вони можуть витримати.
  • Балонні або секційні. У даному випадку повітрям по черзі заповнюються поперечні трубки. Такі медичні ортопедичні матраци здатні впоратися з більш складними проблемами, але застосовуються й з профілактичною метою.

Як зробити правильну покупку

Матрац для медичного ліжка від виробника OSD – це висока якість і надійність. Але перш замовленням товару потрібно отримати консультацію лікаря, порадитися з фахівцями магазину. Адже виріб повинен відповідати стану хворого. У певних випадках динамічний матрац не зашкодить пацієнтові, ви просто за нього переплатите. А от економія на ньому не допоможе людині позбутися ускладненої проблеми.

Окрім функціональності, увагу потрібно приділити матеріалу, з якого виготовлений аксесуар, наявності чохла. Адже догляд за виробом має бути максимально простим і швидким.

У будь-якому випадку слід розуміти, що навіть найкращий медичний ортопедичний матрац від пролежнів не є панацеєю. Повноцінне лікування передбачає застосування спеціальних пов’язок, мазей та інших засобів, призначених лікарем.

Коментувати

Попередня стаття

Житель Теребовлі вкрав у Тернополі електросамокат і рейсовим автобусом привіз його додому

Наступна стаття

Робота у Збаражі: свіжі вакансії за березень