Що краще: клеїти шпалери самостійно чи наймати робітників

Ремонт – це складно, довго та не завжди з бажаними результатами. Саме такі враження у більшості людей, які затіяли роботи його самостійно. Найбільше зусиль забирає оздоблення стін.

Навіть, якщо використовувати найпоширеніший матеріал, такий як шпалери, суттєво цю задачу не полегшує. У тих, хто ще не занурився в ремонтні роботи завжди є вибір: робити все самостійно чи доручити професіоналам, наприклад компанії Добробут https://dobrobud.kh.ua/pokleika-vsikh-vydiv-shpaler/. В основних перевагах та недоліках всіх способів дізнаєтесь далі.

Плюси та мінуси самостійної поклейки шпалер

Цей процес не вважається складним, принаймні до тих пір, поки його не почнеш. Загалом так і є, але не для новачків. Серед переваг самостійної поклейки:

  • робота в зручному для себе темпі – можна не поспішати або навпаки за пару днів відклавши все, поклеїти велику кімнату;
  • не потрібно нікому платити та шукати бригаду;
  • точно розумієте чи дотримувались всіх технологічних етапів.

Звісно, є чимало недоліків. Серед них такі:

  • час. Ви його витрачатимете на поклейку шпалер, а могли на більш цікаві речі;
  • якість. Коли досвіду немає, то не варто розраховувати на високу якість, принаймні вона точно не буде такою, яку б могли запропонувати професійні будівельники.

Врахуйте, що у кожного типу шпалер є певні власні особливості, і навіть, якщо вже колись клеїли, наприклад, паперові, то з вініловими чи флізеліновими можуть виникнути певні складнощі.

Переваги та недоліки замовленні поклейки шпалер у будівельників

Тут теж чимало нюансів, які потрібно враховувати, перш ніж прийняти рішення звертатись до послуг спеціалістів чи ні. Переваги такого рішення:

  • швидкість робіт та якість. Звісно, бригада з декількох чоловік, яка спеціалізується на поклейці шпалер в рази швидше та якісніше наклеїти шпалери, ніж це будете робити самостійно;
  • економія власного часу – замовили послугу, передали ключі від квартири і займаєтесь своїми справами;
  • гарантія на роботи. Більшість професійних бригад дають її, адже вони впевнені в результатах своєї роботи.

Недоліки звісно теж є. В основному вони виникають, якщо не дуже уважно поставились до вибору будівельників. В такому разі і якість може бути сумнівною і тривалість ремонту. Звісно, ніяких гарантій на все це не отримаєте. Крім того, ризикуєте власним майном – горе-будівельники можуть наробити шкоди. Так, що доведеться на відновлення витратити ще більше коштів.

Коментувати

Попередня стаття

У Бучачі внаслідок ДТП загинув водій скутера

Наступна стаття

У Львові прогриміли вибухи, є влучання в житлові будинки