Безперебійник чи стабілізатор – що убезпечить техніку та вас від витрат?

Як часто ви чуєте від знайомих або дізнаєтеся з новин про згорілу в когось техніку, через значні та різкі стрибки напруги?

Такі ситуації трапляються доволі часто, людина позбавляється необхідного для комфортного життя, водночас вкрай рідко маючи можливість отримати хоч якусь компенсацію. Пов’язана ця проблема не тільки зі станом мереж електропостачання, існує маса чинників, здатних призвести до перебоїв. Тому наполегливо рекомендується захистити себе і підібрати стабілізатори напруги в Україні або купити безперебійник – джерело безперебійного живлення.

Розглянемо стабілізатор напруги та ДБЖ докладніше

Стабілізатор напруги – це пристрій, який підтримує стійку величину електричної напруги на виході, тоді як на вході це значення може значно коливатися.

Відсутність стабілізатора в будинку, безумовно, призведе до незахищеності техніки і до її виходу з ладу, швидкого зносу і поломок внаслідок стрибків. При цьому варто пам’ятати, що стабілізатор в Україні не захищає пристрої мережі від різкого відключення енергомережі.

Джерело безперебійного живлення (ДБЖ) – пристрій, який допомагає в разі переривання живлення в мережі, за низької напруги завдяки використанню акумуляторів. Коли присутня нормальна напруга, ДБЖ живить прилади безпосередньо від мережі або після перетворення, одночасно з цим заряджаючи акумулятор. При зменшенні напруги або її зникненні живлення надається з ресурсу акумулятора до його повного розряду. ДБЖ з магазину https://voltmarket.ua/ рятує від непередбачуваних ситуацій і припинення подачі живлення, але за високих стрибків може не захистити.

Що краще застосувати у вашій ситуації?

Для того, щоб зрозуміти, що саме варто використовувати, потрібно знати, з якими проблемами ви хочете боротися. Якщо у вас спостерігаються постійні перепади, коливання напруги в мережі, що веде до швидкого зносу техніки, однозначно варто купувати стабілізатор. Він і коштує досить дешево, працює довго і вірно, та й техніка залишиться цілою, довше зберігатиметься справність роботи всіх функцій.

безперебійник

Якщо ж завдання забезпечити безперервну роботу в разі відключення електроенергії, то підійде джерело безперебійного живлення. Його використовують часто для підтримки постійно увімкненим котел, для наявності можливості зберегти дані під час роботи з персональним комп’ютером і не тільки.

Багато експертів рекомендують використовувати обидва пристрої, замовити які можна в Voltmarket, для досягнення максимального захисту вас і вашої техніки від будь-яких критичних ситуацій – від припинення електропостачання до високих стрибків напруги, здатних викликати навіть загоряння обладнання. Тому вибирати потрібно виходячи з власних потреб і можливостей.

Автор: Куртов Сергій Володимирович (Voltmarket).

Коментувати

Попередня стаття

Помер багаторічний голова товариства “Лемківщина” Олександр Венгринович

Наступна стаття

СБУ проводить обшуки у Почаївській лаврі