Смарт приставка для ТВ: на що звернути увагу при виборі?

приставка смарт тв

Сучасні телевізори — це передові інтелектуальні пристрої, оснащені операційними системами.

Вони підключаються до Інтернету та дозволяють використовувати функції Smart TV, зокрема: перегляд контенту з потокових відеосервісів або використання різних додатків, наприклад, з музикою, іграми або актуальними новинами.

Приставки створені для моделей телевізорів без функції Smart. Якщо користувач телевізора хоче скористатися цими функціями, то не обов’язково купувати новий приймач – функції смарт ТВ можна отримати на своєму телевізорі після підключення приставки.

В Інтернет-магазині LeoBox можна купити смарт тв приставку з доставкою по всіх регіонах країни. Тут представлено широкий вибір товарів хорошої якості за доступними цінами.

На які параметри варто звернути увагу при покупці приставки смарт TV?

Медіаплеєри смарт TV відрізняються операційними системами, технічними параметрами та пропонованими функціями. З ними варто ознайомитися перед покупкою ТВ-приставки, щоб вибрати ту, яка забезпечуватиме всі необхідні функції та працюватиме без збоїв.

Важливі параметри:
1. операційна система – Android TV є найпоширенішою, і ця система також є в більшості приставок Smart TV. Чим новіша (вища) його версія, тим краще;
2. процесор – для ефективної роботи пристрою найкраще підійде хоча б двоядерний процесор. Чим більше ядер, тим вище швидкість;
3. Оперативна пам’ять – чим більше, тим краще, але мінімум 1 ГБ. Від цього залежить продуктивність операційної системи – особливо при більшій кількості запущених програм;
4. флеш-пам’ять – туди зберігаються встановлені програми та дані. Їх простір для зберігання можна розширити за допомогою зовнішнього жорсткого диска;
5. роз’єми – більшість приставок Smart TV мають порт HDMI, деякі також мають порт USB, а новіші можуть підключатися до телевізора без проводів за допомогою Bluetooth або модуля Wi-Fi.

Телевізійні приставки Smart TV також можуть запропонувати інші функціональні можливості, включаючи можливість перегляду ТБ завдяки вбудованому тюнеру DVB-T, передачу контенту з комп’ютера чи смартфона на екран телевізора або голосове керування телеприймачем.

Як працює приставка Smart TV?

Телевізор, до якого буде підключена Smart TV приставка, повинен відповідати певним критеріям – в першу чергу він повинен мати роз’єм HDMI (або іноді USB). Якщо їх немає, тоді доведеться придбати новий телевізор, щоб користуватися перевагами розумних функцій.

Приставка Smart TV працює за простим принципом. Просто слід підключити її за допомогою HDMI-кабелю (або USB, рідше бездротовим способом – за допомогою Wi-Fi або Bluetooth) до телевізора, підключити блок живлення і ввімкнути доступ в Інтернет через кабель або вбудований Wi-Fi модуль. І це все.

Після встановлення та налаштування Smart TV-приставки можна використовувати всі доступні функції та додатки, а також встановлювати додаткові. Конфігурація та навігація системою інтуїтивно зрозумілі та виконуються за допомогою смартфона, планшета або пульта дистанційного керування, доступного разом із пристроєм.

Коментувати

Попередня стаття

Інсталяції для унітазів: які бувають і де замовити

Наступна стаття

Тернополянок запрошують на Благодійний марафон “Весна в тобі”