Як щелепно-лицьова хірургія допомагає боротися з травмами голови

лікування

Така сучасна стоматологічна галузь, як щелепно-лицева хірургія, активно допомагає боротися з різноманітними травмами та ушкодженнями голови.

І це не дивно, адже обличчя і щелепа часто зазнають пошкоджень, у тому числі під час нещасних випадків.

Спеціалізовані хірурги-стоматологи займаються саме такими різновидами травм. Завдяки ЩЛХ пацієнти позбуваються травм:

  • кісток;
  • черепа;
  • обличчя;
  • щелепи;
  • зубів;
  • м’яких тканин.

Щелепа

При переломі щелепи ти лицьових кісток ЩЛХ допоможе відновити ці частини голови. Як результат, хворий отримує повернення повноцінного функціонування обличчя, зору, нормалізацію процесів жування та дихання.

Очниці

Нерідко травми голови торкаються й очей. При пошкодженнях кісток навколо них, суттєво погіршується зір, змінюється форма очниць. У цьому випадку допомагає професійна хірургічна корекція очниць. До пацієнта повертаються нормальне положення та усі функції ока.

Нижня щелепа

При травмах цієї частини обличчя, коли пацієнт не може нормально говорити, жувати та ковтати, також показане проведення ЩЛХ. Ця операція допоможе відновити фіксацію кісток та допомогти у їх подальшому нормальному зрощенню.

Ніс та носові пазухи

При різноманітних ушкодженнях кісток носа, погіршується процес дихання та зовнішній вигляд носа. ЩЛХ необхідна у такому випадку для відновлення нормальної фізіологічної форми носа, та його першочергових функцій, у тому числі вільного процесу дихання.

Щоки та губи

При травмах м’яких тканин голови, щелепно-лицьова хірургія допоможе у відновленні естетичного вигляду обличчя. Навіть при глибоких порізах, сильних опіках, потужних ударах, постраждалі м’які тканини можна буде реанімувати та відновити.

Зуби та щелепні суглоби

Звичайно, що при проблемах з зубами та щелепними суглобами, використання ЩЛХ також буде доцільним. Вдасться позбутися проблем порушення процесу жування, а також позбавитися від надокучливої болі. Нерідко для відновлення цих сегментів голови використовується імплантація.

Висновок

Отже, щелепно-лицьова хірургія активно використовується для фіксації переломів різних частин голови, у тому числі щелепи. Також її застосовують для реконструкції м’яких тканин, під час імплантації зубів, для відновлення процесів дихання та жування.

Крім цього, цей метод хірургічного втручання допомагає відновити естетику та функціональність різних частин голови після їх серйозних пошкоджень.

Коментувати

Попередня стаття

Чоловічий верхній одяг – знайдіть свій стиль з “Be Gentleman”

Наступна стаття

Житель Зборівщини жорстоко побив дружину і тепер йому загрожує 3 роки тюрми