“Магічна пошта Святого Миколая”: гурт Kalush Orchestra та БФ PEREMOGA здійснили мрії дітей, які постраждали від війни

подарунки від Миколая

Зірковим чарівником став КИЛИММЕН, учасник гуртів KALUSH та Kalush Orchestra. Артист власноруч обрав та відправив подарунки 50-ти діткам, загальною сумою близько 150 тис грн. 

Ідея проєкту: Діти вимушено переміщених осіб, загиблих захисників і діти, чиї батьки знаходяться в полоні, писали листи Святому Миколаю, які згодом були опубліковані на сайті благодійного фонду. Протягом грудня кожен міг поміряти на себе роль Святого Миколая й зробити подарунок до свят, втіливши дитячі бажання в реальність.

«Дізнавшись про ініціативу “Магічна пошта Святого Миколая”, ми одразу вирішили долучитися, адже це найменше, що ми можемо зробити для дітей, які вже щось втратили. Я перечитав багато листів, але особливо мені запам’яталося звернення Поліни, яка попрохала у Святого Миколая, щоби закінчилася війна. Я відправив їй нашу фірмову рожеву панаму, срібну патріотичну підвіску та підписану мною листівку. Разом з командою ми звернули увагу на мрії творчих діток: багатьом з них купували гітари, барабани, набори для малювання та гончарства. Музичні інструменти та спортивний інвентар я обирав з особливим захопленням. Думаю, всі ви знаєте про мою любов до танців і музики. Якщо подарунки, які ми з Kalush Orchestra обрали, хоча б на мить подарують позитивні емоції дітям і нагадають, що дива трапляються, значить, ми зробили щось хороше. Діти — наше майбутнє, тож якщо ви маєте змогу робити добрі справи – обов’язково робіть їх», — коментує свою участь у проєкті КИЛИММЕН.

Завдяки колаборації Kalush Orchestra та БФ PEREMOGA вдалось реалізувати мрії 50-ти дітей віком до 14 років з 23 областей України. (крім Луганської та Автономної республіки Крим). За підсумками усього проєкту подарунки від таємних Святих Миколаїв отримали:  478 дітей вимушено переміщених осіб, 406 дітей загиблих захисників, 109 дітей, чиї батьки знаходяться в полоні.

Думками про реалізований проєкт поділилася і представниця фонду PEREMOGA, Анастасія Єрак: «Часто люди навіть не замислюються, наскільки легко робити добрі справи та допомагати тим, хто цього потребує. У рамках проєкту «Магічна пошта Святого Миколая» всі охочі могли відчути себе справжніми чарівниками: почитати бажання та думки малечі, дізнатися мрії, обрати та відправити подарунки. Дякуємо Kalush Orchestra за те, що долучилися. Вважаю, ми реалізували дуже крутий і важливий соціальний проєкт».

Станом на 19.12.2023 з 993 дітей подарунки від таємних святих Миколаїв

отримали 716 дітей. Детальніше зі статистикою можна буде ознайомитися у соціальних мережах благодійного фонду PEREMOGA на початку 2024 року.

Kalush Orchestra регулярно підтримують благодійні ініціативи, збирають кошти на своїх концертах, влаштовують аукціони. Так, завдяки своїй благодійній діяльності гурту вдалось зібрати вже понад 60 мільйонів грн для України.

Читайте також –
У Тернополі із великою різдвяною програмою виступить Хор Верьовки

Коментувати

Попередня стаття

Зеленський звільнив Труша з посади голови Тернопільської ОВА

Наступна стаття

Дрони для ЗСУ: За передноворічний тиждень Тернопіль передав на фронт більше півсотні розвідувальних квадрокоптерів різних типів