Суд покарав жителя Бучаччини, який у лісі зрізав три дерева і вдома їх спалив

Бучацький районний суд призначив покарання для жителя району, який здійснював незаконно вирубку лісових насаджень.

Як вбачається із матеріалів справи, порушення було вчинено у жовтні 2020 року поблизу села Малі Заліщики Чортківського району на території Язловецького лісництва.

Чоловік без спеціального дозволу за допомогою бензопили зрів три дерева породи “ясен” діаметром пня у корі 32 см, 38 см і 40 см.

Порізавши дерева на частини, чоловік повантажив їх на підводу та за допомогою гужового транспорту перевіз на територію свого домогосподарства.

Подальша доля цих дерев така – чоловік поколов їх на дрова і використав для опалення житлового будинку.

Такими протиправними діями чоловік “Бучацькому лісовому господарству” завдав збитків на суму 22897 гривень. Його дії було кваліфіковано за ч. 1 ст. 246 КК України (незаконна порубка дерев, що заподіяла істотної шкоди).

Чоловік визнав свою провину та уклав з прокурором угоду про визнання своєї винуватості. Це в свою чергу посприяло йому у пом’якшенні покарання.

У підсумку Бучацький районний суд 23 лютого цього року визнав жителя району винуватим у вчиненні порушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України і призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 1 рік і 6 місяців.

Але на підставі ст.75 КК України суд звільнив жителя Бучаччини від відбування покарання з випробуванням, визначивши іспитовий строк 1 рік.

Читайте також:
Житель Гусятинщини на заробітках вкрав рушницю і з Росії привіз її додому

Коментувати

Попередня стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 14 березня

Наступна стаття

Коронавірус на Тернопільщині сьогодні: статистика за 15 березня