На Бережанщині п’яний водій втікав від поліції і отримав штрафів на 37000 гривень

драгер, алкотестер

Бережанський районний суд призначив покарання для водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння.

Як вбачається із матеріалів справи, випадок трапився 3 вересня цього року на 6-му кілометрі траси Т-20-04 Бережани – Підгайці – Монастириська.

Водій легкового автомобіля “Мазда 323” не виконав вимогу поліцейських про зупинку і згодом був зупинений шляхом переслідування – правоохоронці службовим авто заблоковували йому дорогу.

Під час спілкування у кермувальника були помітні ознаки алкогольного сп’яніння. Огляд на стан сп’яніння проводився на місці зупинки у присутності двох свідків.

Результат – 1,45 проміле, що у 7 разів вище допустимої норми і вважається середнім ступенем алкогольного сп’яніння.

На порушника склали два адміністративні протоколи, які направили на розгляд у суд – за ч. 1 ст. 122-2 КУпАП (невиконання вимоги про зупинку) та за ч. 1 ст. 130 КУпАП (керування транспортними засобами у стані алкогольного або наркотичного сп’яніння).

У судовому засіданні водій пояснив, що не зупинився на вимогу поліцейських, бо спішив додому, оскільки хворіє цукровим діабетом та не мав при собі дози інсуліну (чоловік має інвалідність ІІІ-ої групи). Водночас водій визнав свою провину у вчиненні адміністративних порушень.

Відтак, Бережанський районний суд призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 17000 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами терміном на 1 рік.

Втім, на цьому неприємності для кермувальника “Мазди” не закінчилися. На місці зупинки поліцейські винесли на нього постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 121, ч. 4 ст. 126 і ч. 1 ст. 126 КУпАП із накладенням на нього адміністративного стягнення у виді штрафу у розмірі 20400 гривень.

Як виявилося, чоловік сів за кермо “Мазди”, будучи позбавленим права керування транспортним засобами. Раніше за таке порушення, а це ч. 4 ст. 126 КУпАП, був передбачений штраф у розмірі 510 гривень, однак з березня цього року, розмір штрафу за даною статтею уже становить 20400 гривень. І призначається він на основі постанови поліцейських безпосередньо на місці виявлення порушення.

Відтак, нетвереза їзда для водія, позбавленого права керування транспортними засобами, обійшла двома штрафами на загальну суму 37 400 гривень.

Читайте також:
Подвійне нещастя: п’яного водія зупинили патрульні, а злодій тим часом викрав з салону авто 300 доларів

Коментувати

Попередня стаття

Вчора на полях Тернопільщини загорілися два комбайни

Наступна стаття

На трасі Львів – Тернопіль бус влетів під вантажівку: троє людей травмовано