Типи редукторів для кухонних комбайнів: які існують і як обрати саме для вашого пристрою

редуктори

Кухонний комбайн – надзвичайно корисний прилад на кухні, який поєднує в собі функції кількох різних приладів.

Завдяки йому можна готувати різні продукти без необхідності використання додаткового кухонного обладнання. У наш час кухонні комбайни можуть робити майже все: різати, рубати, нарізати, змішувати, терти і збивати різні види їжі.

Важливою складовою кожного кухонного комбайна є редуктор https://spparts.com.ua/reduktory-dlya-kukhonnykh-kombayniv/c2619/  – ця деталь забезпечує передачу потужності від електродвигуна до аксесуарів комбайну.

Досить часто причиною поломки кухонного комбайну є вихід з ладу його редуктора. Отож, сьогодні детальніше саме про цю важливу деталь кухонного пристрою.

Типи редукторів у кухонних комбайнах

У сучасних кухонних комбайнах використовуються три типи редукторів:
1. Планетарний редуктор;
2. Циліндричний редуктор;
3. Конічний редуктор.

Найчастіше у кухонних комбайнах використовується планетарний тип редуктора. Він складається з центрального зубчастого колеса та супутникових коліс, які крутяться та приводять в рух центральне колесо. Такий тип редуктора має компактний дизайн, втім його головною перевагою є ефективність в роботі.

Конічний редуктор використовується у кухонних комбайнах, які працюють з великими навантаженнями. Циліндричний редуктор найменш поширений, але він все ще зустрічається у кухонних приладах старих моделей.

Якщо постає питання заміни редуктора, тоді потрібно шукати саме такий тип, який і був присутній у комбайні.

Основні причини поломки редукторів:
1. Надмірне навантаження;
2. Знос;
3. Занадто мала змащеність;
4. Виробничі дефекти;
5. Удари та інші пошкодження.

Як доглядати за редуктором для уникнення поломок

Правильний догляд за редуктором дозволяє суттєво продовжити термін їхньої служби, а відтак і кухонного комбайна в цілому.

Насамперед потрібно не перевантажувати кухонний комбайн та використовувати його, чітко дотримуючись інструкції виробника. Також слід уникати тривалої роботи на максимальних оборотах. Якщо є потреба у застосуванні максимальних швидкостей, тоді слід роботи це з періодичними перервами.

Основним профілактичним заходом у догляді за редуктором є його періодичне змащування. Для цього слід використовувати відповідне масло або спрей. Змащування редуктора зменшує тертя між його складовими та запобігає перегріву.

Ну і, звісно ж, потрібно бути обережним під час переміщення та зберігання комбайна, аби вберегти його від ударів, падінь чи інших пошкоджень.

Також потрібно проводити регулярний огляд редуктора. У випадку виявлення ознак зносу, витоку масла чи інших проблем, слід обов’язково вживати заходів для виправлення ситуації.

Де купити запчастини для побутової техніки?

У випадку необхідності заміни редуктора чи іншої деталі слід звернутися в Інтернет-магазині “Світ оригінальних запчастин”. У каталозі магазину представлено великий вибір запчастин для різних видів побутової техніки, в тому числі і кухонної. Уся продукція високої якості та доступна по ціні для пересічного споживача. Доставка товару здійснюється за допомогою популярних поштових сервісів по всій Україні.

Коментувати

Попередня стаття

“Малинове сонце”: учасник гурту Kalush Orchestra Сашко Таб випустив пісню з молодим артистом NAIMES

Наступна стаття

Робота у Козові: свіжі вакансії за квітень